2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

2015 Atletizm Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar: "Bu organizasyon Türkiye ve Mersin için tanıtım anlamında çok önemli bir yere sahip"

MERSİN (AA) - Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu yarışmalarının, Türkiye ve Mersin'in tanıtım için çok önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi.

Çintimar, Avrupa Atletizm Birliği (EAA) ile Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) işbirliğinde yarın başlayacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası A Grubu yarışmalarının gerçekleştirileceği Mersin Nevin Yanıt Atletizm Sahası'nda düzenlenen basın toplantısında, yarışların önemli bir sınav olduğunu söyledi.

Bu yarışlarda bir çok olimpiyat kotasının geçileceğini belirten Çintimar, şöyle konuştu:

"Bizim için önemli olan taraflardan biri budur. Bu organizasyon Türkiye ve Mersin için tanıtım anlamında çok önemli bir yere sahip. Türkiye'de atletizmin yükünü Fenerbahçe ve ENKA Spor Kulüpleri çekiyor. İl bazında da '3 il var' diyebiliriz. Diğer iller ise atletizmin ferdi olarak branşlarını yapıyorlar ama atletizmin kadın ve erkek beraber baktığınızda 47 olimpik, 16 tane de olimpik olmayan branşı var. Onun için bu kadar büyük bir kitleyi, büyük bir takımı yürütebilmek, taşıyabilmek çok büyük bir yük. Bunun için de biz takım sayılarının artmasını istiyoruz, takımların gelişmesini istiyoruz ama elimizdeki kadronun da bu gelişmeye yeterli olmadığı gözler önünde. Yani 4-5 yıl içerisinde 154 tane sporcu kaybetmiş durumdayız. Şimdi yeni alttan gelen genç yapıyla bu boşluğu doldurmaya çalışıyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş da belediyenin katkılarıyla ilk defa Türkiye ve Mersin'de böyle bir organizasyona imza atıldığını anımsattı.

Taş, Mersin'i bir spor kenti haline getirmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Bu müsabakalar Mersin'de 3 yıl boyunca gerçekleşmeye devam edecek. Belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olduğumuzu da söylemek istiyoruz" diye konuştu.

 

- 348 atlet mücadele edecek

 

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yapacağı organizasyonda, toplam 348 atlet Nevin Yanıt Atletizm Sahası'nda kulüpleri adına puan mücadelesi verecek.

Erkeklerde 8, bayanlarda 7 olmak üzere Avrupa'nın en iyi 15 kulübünün yer alacağı kupada, Türkiye'yi erkeklerde ENKA, bayanlarda Fenerbahçe temsil edecek. 2 gün sürecek yarışmalar sonunda en fazla puanı toplayan kulüp, Avrupa Şampiyonu olarak kupaya ulaşacak.

Cumartesi ve pazar günleri 17.30'da başlayacak yarışlarda, erkekler ve kadınlarda şu takımlar yarışacak:

Erkekler:

TJ Dukla Praha (Çek Cumhuriyeti), Sparta AM (Danimarka), Playas de Castellon (İspanya), City of Manchester (Büyük Britanya), Fiamme Gialle (İtalya), Sport Lisboa e Benfica (Portekiz), AD Mass Ljubljana (Slovenya), ENKA (Türkiye)

Kadınlar:

USK Praha (Çek Cumhuriyeti), Sparta AM (Danimarka), Valencia Terra i Mar (İspanya), Edinburgh AC (Büyük Britanya), Phanos (Hollanda), Sporting Clube de Portugal (Portekiz), Fenerbahçe (Türkiye)

 

Kaynak:Haber Kaynağı