2013 Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'na Doğru

2013 Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'na Doğru

Bayan Güreş Milli Takımı hazırlıklarını sürdürüyor- Milli Takım Teknik Direktörü Arslan: "Genç kadromuzu 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlıyoruz"- Milli güreşçi Tosun: "Hedefim dünya şampiyonasında da madalya almak" - Milli güreşçi Adar: "Arkadaşlarımla

Bayan Güreş Milli Takımı 2013 Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 16-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarına Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Türkiye Güreş Vakfı'nın tesislerinde devam ediyor.

Bayan Milli Takımı Teknik Direktörü Yılmaz Arslan, sporculardan Buse ve Yasemin Adar, şampiyonadan madalya ile döneceklerine inandıklarını belirttiler.

Arslan, yeni kurulan genç kadroyu 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırladıklarını söyledi. Dünya şampiyonası öncesi tek eksiklerinin 59 kiloda mücadele eden Hafize Şahin olduğunu hatırlatan Arslan, "1 Eylül'den beri şampiyona hazırlıklarımız devam ediyor. Sakatlığı bulunan Hafize'in dışında eksiğimiz yok. Hedefimiz bu genç kadroyu 2016 ve 2020 olimpiyatlarına hazırlamak" diye konuştu.

Türkiye'nin bayan güreşinde dünya şampiyonası madalyasının olmadığını hatırlatan Arslan, "Hedefimiz bu şampiyonada ilk madalyayı ülkemize kazandırmak" dedi.

İlk defa büyüklerde mindere çıkacak Akdeniz Oyunları şampiyonu Buse Tosun, hedefinin Macaristan'daki dünya şampiyonasında da madalya almak olduğunu belirtti.

Dünya şampiyonasından sonra olimpiyatlarda da madalya kazanmak istediğini ifade eden Buse Tosun, güreşin yeniden olimpiyatlarda yer almasını ise "Zaten güreşsiz olimpiyat olmazdı" diye konuştu.

Milli güreşçi Yasemin Adar ise, Mersin'deki Akdeniz Oyunlarında madalya kazandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Dünya şampiyonası hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. İnanıyorum bu şampiyonada madalya kazanacağız. Akdeniz Oyunları benim için ilk oldu. Şimdi sıra Dünya şampiyonasında. Arkadaşlarımla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz."

Muhabir: Musa Samur
Yayınlayan: B. Selçuk Aval

Kaynak:Haber Kaynağı