20 günde 26 kilo veren obezite hastası

20 günde 26 kilo veren obezite hastası

Op. Dr. Kenan Yüce:

OSMANİYE (AA) - Hormon dengesizliği nedeniyle 230 kiloya ulaşan Firdevs Yaylacık'ın (48) bir yıl içinde 100 kilo vermesi öngörülüyor.

Kahramanmaraş'tan tedavi olmak amacıyla 20 gün önce Osmaniye'de özel bir hastanede getirilen Yaylacık'ın ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Kenan Yüce, hormon dengesizliği nedeniyle 230 kiloya ulaşan hastanın başarılı 5 ameliyatın ardından 20 günde 204 kiloya düştüğünü söyledi.

Yaylacık'ın hastaneye geldiğinde, yürüyemez ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz olduğunu belirten Yüce, ameliyat aşamasını şöyle anlattı:

"Aşırı kilolarından dolayı hastanemize başvuran Firdevs Hanım'ın ameliyat ve sonrası dönemi oldukça iyi geçti. Bu tür hastalarda metabolik sendrom diye tabir ettiğimiz yandaş hastalıklar olur. Gerekli tetkikleri yaptıktan sonra kendisini ameliyata aldık. Ameliyat sırasında bazı kararlarımız değişti. Safra kesesinde taş çıktığı için safra kesesi ameliyatı ve mide küçültme ameliyatı yaptık, arkasından bağırsak kısaltma ameliyatı yaptık. Daha sonra göbek fıtığını aldık. Son olarak karın bölgesinden 18 kilo yağ aldık. Hastanın ameliyattan sonra erken mobilize olması için bu önemliydi."

Hastanın yeme ve bağırsakları kısaldığı için sindiriminin azaldığını kaydeden Yüce, "Hormon dengesizliği nedeniyle 230 kiloya ulaşan Firdevs Yaylacık 5 ayrı ameliyattan geçti, 20 günde 26 kilo verdi, önümüzdeki 6-8 ay içerisinde 60-70 kilo, bir yıl içinde 100 kilo vermesini öngörüyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı