"2. Yalın Hastane Uygulamaları Sempozyumu"

"2. Yalın Hastane Uygulamaları Sempozyumu"

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tahaoğlu:- "Sempozyumda amacımız, sağlıktaki israfı önlemek ve minimize etmek"- "Biz, acil serviste gerçekleşen operasyonlarda yaşanan malzeme kaçaklarını engellediğimizde ayda sadece bir tane acil servisi

BOLU (AA) - Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu, sağlıkta israfı minimize etmeyi amaçladıklarını belirterek, bu çerçevede bir acil serviste 25-30 bin lira gelir sağladıklarını kaydetti.

Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından organize edilen "2. Yalın Hastane Uygulamaları Sempozyumu", Abant'ta başladı.

Abant Tabiat Parkı'nda bir otelde gerçekleştirilen sempozyuma, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tahaoğlu, 72 ilin kamu hastaneleri birliği genel sekreterleri ve temsilcileri ile konuyla ilgili akademisyenler katıldı.

Tahaoğlu, sempozyumun ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, "Sempozyumda amacımız, sağlıktaki israfı önlemek ve minimize etmek. Aslında sadece sağlık sektöründe değil, her sektörde israfı önlemek çok önemlidir ama sağlıktaki israf boyutunu ne kadar azaltırsak büyük sektörlerden bir tanesi olduğu için bunun milli ekonomik değerlerimize çok büyük katkıları olacak." şeklinde konuştu.

Bolu'da 2 senedir israfı önlemekle ilgili çalışma yürüttüklerini anlatan Tahaoğlu, hastayı merkezde tutup, hastaya sunulan hizmetin kalitesini artırmaya çalıştıklarını kaydetti. Bunu yaparken israfı da önlemeye çaba harcadıklarını vurgulayan Tahaoğlu, "Bu kültürü yerleştirmek çok önemlidir. Bu kültür yerleşirse o zaman bir yaşam felsefesi haline gelecektir. O zaman bu verimli olup kalıcı olmaya başlar. Aksi takdirde 1-2 sene yapıp ondan sonra bırakırsak bunun kesinlikle daha sonra akamete uğrayacağı muhakkaktır. İsrafı önleme noktasında bizim hem hastanelerimizde yaptığımız çalışmalar vardı hem de sağlık müdürlüğü ile aile hekimleri bazında yapıldı." dedi.

- Zaman tasarrufu da sağlandı

Tahaoğlu, aile hekimliklerinden alınan kan örneklerinin sonuçlarını önceden 1 gün sonra verirken artık sonuçların gün içinde verilmeye başlandığını, idrar tahlili sonuçlarını verme süresinin ise 57 dakikadan 14 dakikaya indiğini anlattı.

Yaptıkları çalışmalar sonucunda ciddi anlamda zaman tasarrufu sağladıklarını vurgulayan Tahaoğlu, şunları kaydetti:

"Hem hastaya sunulan hizmet noktasında kolaylık ve iyileştirme oldu hem de yapılan iyileştirmeler sonucunda verilen sonuçların güvenilirliğini arttırdık. Dolayısıyla hasta açısından, hasta güvenliği açısından da önemli bir gelişme kaydedildi. Biz, acil serviste gerçekleşen operasyonlarda yaşanan malzeme kaçaklarını engellediğimizde ayda sadece bir tane acil servisimizde 25-30 bin lira civarında gelir sağladık. Bunların hepsi kuruma ek gelirdir. Bu ek gelir üzerinden siz başka şeylere de para harcayabilirsiniz ama bu işin sadece para tarafı yok. Burada hastayı ön planda tutmak lazım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :