"2. Vedat Günyol Deneme Ödülü"nün kazananları belli oldu

"2. Vedat Günyol Deneme Ödülü"nün kazananları belli oldu

Yarışmada birincilik ödülüne, "Üstümüzdeki Gül Yaprağı" eseriyle Feridun Andaç layık görüldü

İSTANBUL (AA) - Kartal Belediyesi’nce Türkiye Yazarlar Sendikası, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı işbirliğiyle 2.'si düzenlenen "Vedat Günyol Deneme Ödülü"nü kazanan isimler açıklandı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında, "Üstümüzdeki Gül Yaprağı" isimli kitabıyla Feridun Andaç'ın birincilik ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

Toplantıda seçici kurul adına açıklama yapan Celal Ülgen, 1 Temmuz'da başlayıp 30 Kasım 2017'de sona eren başvurularda çok sayıda katılım gerçekleştiğini söyledi.

Ülgen, yarışmaya gönderilen eserlerin birbirinden güzel olduğu yorumunu yaparak, "Gönderilen eserlerin bir kısmını, yarışma şartlarını karşılamadığı için elemek zorunda kaldık ama onların haricinde gerçekten özgün, dili güzel olan eserlerle karşılaştık. Edebiyatımızdaki deneme türünde çalışan, ürün veren arkadaşlarımızın yapıtlarının değerlendirileceği yarışma bundan sonra da devam edecektir." diye konuştu.

- Ödül töreni 4 Mart'ta

Eser tanıtımlarının ödül töreninde yapılacağına işaret eden Ülgen, "Seçici kurul iki esere de özel ödül verme kararı aldı. Bunlardan biri 'Buyrun Siz De Deneyin' kitabıyla Mehmet Serdar Kubilay, diğeri de 'Umut Hep Vardır' isimli yayımlanmamış eseriyle Gülsüm Cengiz oldu. Seçici kurul özel ödülü kazananları birbirine göre derecelendirmedi, ikisi de eşit oranda oy aldı." ifadelerini kullandı.

Toplantıya ayrıca Nesim Ovadya, Gökhan Yüksel, Cengiz Bektaş ve Tahir Şilkan da katıldı.

Vedat Günyol'u gelecek kuşaklara tanıtmak ve deneme alanındaki çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya gelen başvurular Yürütme Kurulu tarafından değerlendirildi.

Yaklaşık 3 aydır eser okuması yapan Seçici Kurul da Yürütme Kurulu'nun gönderdiği başvuruda bulunan 55 eserin arasından kazananlarını belirledi.

Ödüller, 4 Mart'ta düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :