2. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası İletişim Çalıştayı

2. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası İletişim Çalıştayı

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca:- "Terör örgütlerinin en büyük gelir kaynaklarından birisi uyuşturucu. Tamamen önlemek zordur ama hiç olmazsa en aza indirmek, bu konudaki özentiyi ortadan kaldırmak bizim büyük ölçüde yapacağımız çalışmalard

ANKARA (AA) - Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılarının geçiş yolları üzerinde olduğunu belirterek, "Terör örgütlerinin en büyük gelir kaynaklarından birisi uyuşturucu. Tamamen önlemek zordur ama hiç olmazsa en aza indirmek, bu konudaki özentiyi ortadan kaldırmak bizim büyük ölçüde yapacağımız çalışmalardan birisidir." dedi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce "2. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası İletişim Çalıştayı" düzenlendi.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünde düzenlenen çalıştaya, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, Sağlık, Adalet, Gümrük ve Ticaret bakanlıkları ile Yeşilaydan temsilciler, farklı medya kuruluşlarından gazeteciler katıldı.

Çalıştayda, "Uyuşturucu ile mücadelede medyanın rolü ve önemi", "Basılı, görsel ve işitsel medya kanallarında ve haber içeriklerinde dikkat edilmesi gerekenler ve haberin sunuş biçimi", "Uyuşturucu ile mücadele anlamında idari-hukuki düzenlemelerin medya mecralarında görünürlük sağlanmasına yönelik faaliyetlerin tartışılması", "Uyuşturucu ile mücadelede ulusal medya kampanyası tasarımı: Geleneksel ve yeni medya önerileri", "Topluma rol model olmuş kişilerin farkındalık oluşturmadaki görev ve sorumlulukları" gibi başlıklar ele alındı.

- "Üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız"

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde tütünle mücadele konusunda birçok çalışma yürütüldüğünü anımsatarak, özellikle kapalı mekanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasının tütün kullanımını büyük oranda azalttığına ve bunun büyük bir başarı olduğuna işaret etti.

Uyuşturucu ile mücadelenin, dünyanın en önde gelen konularından birisi olduğunun altını çizen Akarca, "Uyuşturucu İskandinav ülkeleri ve birçok ülkenin sorunu haline geldi. Birçok ülke 'Uyuşturucuyu belli ölçüde sınırlarsam belki büyük boyutlardaki uyuşturucu kullanımının önüne geçebilirim.' kanaatine sahip olmaya başladı. Bu bir caydırıcı unsur değil. Belki bugün değil ama çok yakın bir gelecekte büyük bir kayba uğrayacaklar bu yüzden. Biz, genç nüfusumuzun fazlalığıyla övünüyoruz. Onlarda genç nüfus az olmasına rağmen çoğu uyuşturucu kullanıyor." dedi.

Türkiye'nin, uyuşturucu konusundaki tehlikeyi fark eden nadir ülkelerden birisi olduğunu dile getiren Akarca, "El birliğiyle çalışıyoruz. Basındaki, bilinen artistlerin uyuşturucu kullanırken yakalanmaları, uyuşturucu dağıtırken yakalanmaları haberleri kötü bir örnek teşkil eder. Haberi okuyan yüz kişiden beşi örnek almaya kalksa o bile tehlikedir bizim için. Kararlı bir çalışmayla bu sorunun azalmasını temin edebiliriz kanaatindeyim." diye konuştu.

Akarca, Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılarının geçiş yolları üzerinde olduğunu belirterek, "Terör örgütlerinin en büyük gelir kaynaklarından birisi uyuşturucu. Tamamen önlemek zordur ama hiç olmazsa en aza indirmek, bu konudaki özentiyi ortadan kaldırmak bizim büyük ölçüde yapacağımız çalışmalardan birisi. Basın kuruluşlarının almaları gereken tedbirler, uymaları gerekenler bu çalıştaydan sonra ortaya çıkacak olursa Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum." şeklinde konuştu.

Çalıştayda akademisyenler, gazeteciler ve bakanlık yetkilileri de uyuşturucu ile mücadelede medyanın rolüne ilişkin görüşlerini dile getirdi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :