2. Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu

2. Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu

Sempozyum, 5'i yabancı 12 heykeltıraş tarafından tamamlanan heykellerin sergisi ile tamamlandı

ANTALYA (AA) - Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesinin iş birliğiyle düzenlenen "barış" temalı 2. Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Sempozyumun kapanış töreninde, 5'i yabancı 12 heykeltıraş tarafından 6 ton ağırlığındaki mermerleri yontarak 21 günde oluşturdukları eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, törende yaptığı konuşmada, etkinliğin ilçenin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

Kültür ve sanata her zaman önem verdiklerini, bu tür etkinliklerle Manavgat'ın marka değerini güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, "Bundan 21 gün önce startını verdiğimiz 2. Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'nun kapanış törenini yapıyoruz. Geçen yıl temasını 'su' olarak yaptığımız sempozyumu, bu yıl ülkemizin içinde bulunduğu sebeplerden dolayı 'barış' olarak belirledik ve ona göre eserler ortaya çıktı. Umarım bu eserler ülkemizin bütünlüğüne göz dikenlere karşı, darbelere karşı duran insanlarımız gibi dimdik ayakta olacaklar. Sanatçılarımızın yaptığı bu eserler, Manavgat'ın çeşitli yerlerinde sergilenecek." dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar ise sınırlarını kaldıran bir üniversiteyi hayal ettiklerini belirtti.

Üniversite olarak en büyük hedeflerinin bilgi birikimlerini toplumla buluşturmak olduğunu ve sempozyumun bu anlamda önemli olduğunu kaydeden Gürpınar, Manavgat'taki genç öğrencilerin de bu sempozyum ile ufuklarının genişlediğini vurguladı.

Törenin sonunda Manavgat Belediyesince sempozyuma katılan heykeltıraşlara plaket verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :