"2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu"

"2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu"

Konya Orman Bölge Müdürlüğü, başta kuraklığa dayanıklı bitkiler olmak üzere ürettiği fidanları sempozyumda sergileyecek

 Konya Orman Bölge Müdürlüğü, "2. Uluslararası Kuraklık ve Çölleşme Sempozyumu"nda, başta kuraklığa dayanıklı bitkiler olmak üzere ürettiği fidanları sergileyecek.

Bölge Müdürü Bekir Karacabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çölleşme ile mücadelenin kendilerinin de ana görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Bu mücadeleye katkı sağlamak amacıyla fidan yetiştirerek toprakla buluşturduklarını ifade eden Karacabey, sempozyuma kendilerinin de önem verdiğini belirtti.

Karacabey, sempozyumun yapılacağı otelin giriş kısmına, yetiştirdikleri örnek fidanları bıraktıklarını vurgulayarak, ayrıca yerli ve yabancı konuklar için Konya'daki fidanlığa gezi planlandığını dile getirdi.

Konya'da 6 tane fidanlıkta üretim yapıldığına işaret eden Karacabey, "Fidanlık müdürlüğümüz Konya'da, diğerleri ise ilçelerde. Toplam 100 hektar genel alana sahip alanın 68 hektar alanında fidan üretimi yapılıyor. Toplam kapasitemiz 30 milyon adet. Şu anda ise 24 milyon 500 bin adet fidanımız mevcut. Sadece kuraklıkla mücadele kapsamında yetiştirdiğimiz fidanlarımız mevcut" dedi.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman Ve Su İşleri Bakanlığı'nın işbirliğiyle Konya Toprak Su ve Çölleşme İle Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde yarın başlayacak sempozyum, 18 eylül tarihinde sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı