2. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu

2. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu

TEPAV Program Danışmanı Doç.Dr. Özcan:- "FETÖ'nün, medyayı hem bir terör örgütü tarzında hem de istihbarat örgütlerinin örtülü operasyon denilen şiddetin az ancak etkinin yoğun olduğu propaganda amaçlı kullandığını görüyoruz"

ANTALYA (AA) - Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Program Danışmanı Doç.Dr. Nihat Ali Özcan, "FETÖ'nün, medyayı hem bir terör örgütü tarzında hem de istihbarat örgütlerinin örtülü operasyon denilen şiddetin az ancak etkinin yoğun olduğu propaganda amaçlı kullandığını görüyoruz" dedi.

Özcan, Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından Antalya'daki bir otelde gerçekleştirilen "Uluslararası Bir Tehdit Olarak FETÖ" temalı "2. Uluslararası Güvenlik Sempozyumu"nda, FETÖ'nün medya yapılanması ve ilişkilerini anlattı.

FETÖ’nün medya ile ilişkisinin sıradan bir terör örgütünü aşan boyutlarda olduğunu ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Terör örgütleri için medya bir oksijendir. Eğer medya yoksa terör örgütlerinin varlık ve hayatlarını sürdürmeleri çok zordur. İkincisi istihbarat örgütlerinin terörü kullanma ya da şekli vardır. Bu ikisi yan yana geldiğinde aslında FETÖ’nün medya ile olan ilişkilerinin bazı karakteristikleri olduğu dikkati çekiyor. FETÖ'nün, medyayı hem bir terör örgütü tarzında hem de istihbarat örgütlerinin örtülü operasyon denilen şiddetin az ancak etkinin yoğun olduğu propaganda amaçlı kullandığını görüyoruz.

FETÖ'nün medya anlayışı yargıda hazırlık soruşturmasında evrak sızdırmadan tutun, polis ifadesinden telefon dinlemelerine, birinin evine kamera yerleştirilmesine, ya da iki politikacı arasındaki tartışmadan tutun da aklınıza gelebilecek her türlü konuyu kapsıyor. Yani FETÖ’nün var olduğu tüm sektörlerle medyadaki gücü birbirine senkronize çalışıyor."

FETÖ'yü yapısı itibarıyla Bolşeviklere benzeten Özcan, "FETÖ’nün büyük kitlelere ihtiyacı yok. Çekirdek, az ama aynı hedefe odaklanmış Bolşevikler gibi militana ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Sempozyum yarın sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :