2. TBV "KOD Ödülleri" sahiplerini buldu

2. TBV "KOD Ödülleri" sahiplerini buldu

Türkiye Bilişim Vakfı, tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen, Türkiye'de matematik ve fen bilimleri alanlarındaki eğitim oyunlarının ödüllendirildiği KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması'nda oyun kategorisinde birincilik ödülü "Kağıt Makineler"e veril

İSTANBUL (AA) - Geleceği eğitimle şekillendirmek için matematik ve fen bilimleri alanında dijital oyun fikirlerinin ve oyunların desteklenmesi amacıyla ikinci kez düzenlenen "KOD Ödülleri"nde dereceye giren yarışmacılar ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve matematik ve fen bilimleri alanlarındaki eğitim oyunlarının ödüllendirildiği "KOD Ödülleri Eğitim Oyunu Yarışması"nda dereceye giren projeler ve fikirler açıklandı.

Eczacıbaşı Topluluğu'nun ana sponsorluğunu üstlendiği yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim düzeylerinde, dijital oyunların eğitimdeki önemini ve katkısını vurgulamak, bu alanda fikir üreten, oyun geliştiren ve uyarlama yapan kişi ve kurumların çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla düzenlendi.

Yarışmaya, matematik ve fen bilimlerinde öğrenmeye katkı sağlayacak dijital oyun ya da dijital oyun fikri üretenler katıldı.


- "Nasıl olsa kazanacakları bir yola çıktılar"


Eczacıbaşı, törenin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl kalite açısından çok daha iyi ve farklılaşan bir aday listesiyle karşılaştıklarını dile getirdi.

Eğitim ile oyun arasındaki dengenin önemine değinen Eczacıbaşı, "Biz uygarlığın bir aşamasında bir şekilde oyunla eğitimi ayırmışız birbirinden ve olabilecek en büyük asık yüzlülüğü, ciddiyeti eğitime koyup oyunu da ancak tolere edilebilecek fakat yine de eğitimin mutlaka arkasından gelmesi gereken her zaman eğitimden vakit kalırsa ikinci planda olan oyuna vakit ayırabilecek bir şekle dönüştürmüşüz belki bundan bir kaç yüz yıl önce." diye konuştu.

Eğitimde oyunun etkin bir şekilde kullanılamadığına ve bu eksiği gidermek için KOD ödüllerini düzenlediklerine işaret Eczacıbaşı, "Oyun endüstrisinin bugün geldiği konumu görüyorsunuz. Kelimenin tek anlamıyla eğitimden intikamını alıyor." dedi.

Eczacıbaşı, eğitimle oyunun bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Biz bunun için yola çıktık, bizim KOD ödüllerimizin amacı budur. Eminim ki burada bizim yapabileceğimiz çok şey var. Dünyanın nereye gittiğini de görüyorsunuz zaten. Özellikle bugün ödül alamayacak arkadaşlara seslenmek istiyorum. Nasıl olsa kazanacakları bir yola çıktılar. Bugün belki birtakım şanssızlıklar olabilir. Sonuçlar istedikleri gibi olmayabilir ama bundan sonraki yolculuklarında farklı bir bakış açısıyla çok daha yenilikçi bir yapıyla yalnızca Türkiye’ye değil tüm dünyaya da katkıları olacak." ifadelerini kullandı.


- Toplam ödüller 90 bin TL'yi buldu


Toplam ödüllerin 90 bin TL'yi bulduğu yarışmada, Oyun ve Fikir kategorilerinde ilk 3'e girenler ödüllendirilirken, tüm katılımcılara da sertifika verildi.

Oyun kategorisinin birincisi olan Kağıt Makineler, ödülünü TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın elinden aldı. İkincilik ödülüne "Bir Kimyagerin Macera Günlüğü", üçüncülük ödülüne de "Tesla'nın Sırları" layık görüldü.

Fikir kategorisinde ise birincilik ödülünü "Sayıların Efendisi" isimli proje aldı. İkincilik ödülü "İkinci Kişi" ve üçüncülük ödülü de "İlham Perisi" isimli oyuna verildi.

Yarışma jürisinde, TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, Purple PAN Creative Agency Kurucusu ve Kreatif Direktör Ozan Aydemir, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Güven Çatak, Türkiye İş Bankası Yetenek Yönetimi Bölümü Müdür Yardımcısı Niyazi Arda Aygül, ODTÜ Görsel-işitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü Kürşat Çağıltay ve İstanbul Enka Okulları Ortaokul Müdürü Dr. Özlem Mecit yer aldı.

Öte yandan etkinlik kapsamında bu yıl "Oyun ile Eğitim Mümkün mü?” sorusuna cevap aranan paneller de gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :