2 Şubat 2022 vaka sayılarında rekor geldi! Kapanma konusuyla ilgili araştırma sonucu yayınlandı

2 Şubat 2022 vaka sayılarında rekor geldi! Kapanma konusuyla ilgili araştırma sonucu yayınlandı

Türkiye'de son 24 saatte 457 bin 885 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 110 bin 682 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 142 milyon 348 bin 958'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. 2 Şubat 2022 Çarşamba günü verilerine göre Türkiye'de son 24 saatte 457 bin 885 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 110 bin 682 kişinin testi pozitif çıktı, 217 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 86 bin 671 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşarak, "İlk kez dün günlük vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. 100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor. Kişisel tedbirlere uyup aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

ARAŞTIRMA SONUCU YAYINLANDI

Tamamen vürüsten kurtulmaya odaklanmış bir gündemde salgının ve ona karşı uygulanan tedavi ve tedbirlerin ne etkiler doğurduğu da uzmanların kanaatine göre zamanla ortaya çıkacak. Bu kapsamda araştırmalar yapılmaya başlandı.

ABD’de John Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir çalışmay virüsün pik yaptığı dönemlerde uygulanan tam kapanma dönemleri ele alındı.

John Hopkins Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre koronavirüs salgını süresince uygulanan tam kapanmalar ölümleri sadece yüzde 0,02 oranında engelledi.

Çalışmanın yazarları, “Karantinalar, ekonomik faaliyeti azalttı, işsizliği artırdı, eğitim faaliyeti engelledi, siyasi huzursuzluğa ve aile içi şiddetin artmasına neden oldu. Sıkı önlemler liberal demokrasiyi baltaladı” değerlendirmesinde bulundu.

Araştırmacılar, karantinaların 'muazzam ekonomik ve sosyal maliyetlere' neden olduğu konusunda uyardılar ve bunların temelsiz oldukları ve ileriye dönük bir pandemi politikası aracı olarak reddedilmeleri gerektiği sonucuna vardı.

Okulların kapanması ise yüzde 4,4'lük daha küçük bir düşüşle bağlantılıydı. Bununla birlikte, çalışmanın yazarları bulgulara ulaşmak için 24 küresel çalışmayı incelediklerini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.