2. Sapanca Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası

2. Sapanca Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası

Turnuva özel çocuklar arasında düzenlenen maçlarla başladı

SAKARYA (AA) - Sapanca Belediyesi ve İstanbul Veteran Derneğince düzenlenen 2. Sapanca Uluslararası Masa Tenisi Turnuvası özel sporcular arasında yapılan maçlarla başladı.

Sapanca Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada özel sporcular birbiriyle kıyasıya mücadele etti. 3 set üzerinden yapılan maçların sonucunda Sapanca'dan katılan Kemal Anzar Kumuk birinci, Barış Baykan ikinci, İstanbul'dan katılan Furkan Çamlıyurt ve Ahmet Selim Altınsu üçüncü oldu.

İstanbul Veteran Derneği Başkanı Ferit Atabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Sapanca'da masa tenisi organizasyonu yaptıklarını söyledi.

Bu yıl yarışlar öncesi otistik çocukları da yarıştırdıklarını belirten Atabey, "Özel çocuklar arasında yapılan turnuvalar Türkiye'de yaygınlaşmaya başladı. Bizim derneğimizde de özel çocuklara yönelik eğitimler veriyoruz. Masa tenisi bu tür çocuklarda odaklanmayı sağlayan bir şey. Onların eğitim sürecinde önemli bir aktivite oluyor. Odaklanıyorlar, karar veriyorlar, el ve göz koordinasyonunu geliştiriyorlar. Özel çocuklar için bunlar önemli şeyler. Bu anlamda masa tenisi onlara eğitimleri sürecinde iyi bir olanak sağlıyor. Amacımız bu tür çocuklara yönelik daha yaygınlaşmış bir hizmet anlayışıyla masa tenisini öğretmek." diye konuştu.

Turnuvada en büyük destekçinin Sapanca Belediyesi olduğunu ifade eden Atabey, yarışmaya bu yıl uluslararası katılımın az olduğunu aktardı. Turnuvada, Türk sporcuların yanı sıra Irak, Lübnan ve Gürcistan'dan gelen sporcuların da mücadele edeceğini kaydeden Atabey, "Geçen yıl turnuvaya yaklaşık 200 sporcu katıldı ancak bu yıl çeşitli nedenlerle Avrupa'dan Rusya'dan gelecek olanlar gelmedi. Ancak önümüzdeki yıllarda sanıyorum bizim dışımızdaki siyasi şeyler aşılır ve masa tenisi seven diğer ülkelerdeki insanları burada ağırlarız. Önümüzdeki yıl yabancı katılımcının daha fazla olduğu bir turnuvayı gerçekleştireceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Turnuva, yarın ve pazar günü veteranlar arasında yapılacak müsabakalarla sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :