"2. Milli Birlik ve Beraberlik Sempozyumu"

"2. Milli Birlik ve Beraberlik Sempozyumu"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:- "Biz, bir ve beraber olursak dünyadaki bütün süper güçler, bütün emperyalistler yan yana da gelseler asla muvaffak olamazlar"- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu:- "Bu milli birlik ve beraberlik şuurudur ki Afrin'd

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Biz, bir ve beraber olursak dünyadaki bütün süper güçler, bütün emperyalistler yan yana da gelseler asla muvaffak olamazlar." dedi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla MEB Şura Salonu'nda "2. Milli Birlik ve Beraberlik Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşan Yayman, Türk milletinin, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı şerefli ve anlamlı bir mücadele verdiğini hatırlatarak, "Bizim bir daha 15 Temmuz benzeri bir hain darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmamamız için bir olmamız, beraber olmamız ve uyanık olmamız gerekiyor. Bu anlamda bu tür toplantıların bir hafıza inşa etme, bir tarih ve farkındalık oluşturma anlamında çok büyük önemi var." diye konuştu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Afrin'in kontrol altına alındığını belirten Yayman, "Nasıl ki dünya tarihi yazılırken, Türkler dikkate alınmadan bir tarih yazılamazsa, dünyanın geleceğini yazanlara da Ankara'dan şunu söylüyoruz, 'Türkleri, Türkiye'yi dikkate almadan hiç bir şey yapamazsınız." ifadelerini kullandı.

Yayman, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak, "Biz, bir ve beraber olursak dünyadaki bütün süper güçler, bütün emperyalistler yan yana da gelseler asla muvaffak olamazlar. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda bir ve beraber olarak inşallah hep birlikte büyük Türkiye'yi inşa etmek, büyük ruhu ayakta tutmak, Çanakkale ruhunu, Büyük Taarruz'u, Yemen'i, Sina'yı, Afrin ruhunu ayakta tutmak için daha çok çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da milletin milli birlik ve beraberlik şuuru sayesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının açtıkları çukurlara gömüldüğünü, 15 Temmuz'da ise FETÖ'nün darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını ifade etti.

Mehmetçik'in, aynı milli birlik ve beraberlik şuuruyla Afrin'de zafere ulaştığını anlatan Topçu, "Bu milli birlik ve beraberlik şuurudur ki Afrin'de kalmayacak, her türlü terör örgütünün inlerine tek tek girilecek. Anadolu tabiriyle 'tekne kazınır' gibi kazınacak inşallah. Bunlar, bu milli birlik ve beraberlik şuurumuz sayesinde Mehmetçik'in elinden kurtulamayacaklar, Afrin'de başlayan bu şuur Kandil'e kadar bu elin eşkiyasını takip edecek ve bulundukları yerde inlerinde gömülecekler inşallah." diye konuştu.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız da sempozyumu geleneksel hale getirmek istediklerini, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olmasını istemeyenlere karşı farkındalık oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Sempozyumda üç oturumda, yurt içi ve yurt dışından 18 akademisyen bildirilerini sunacak. Sunulan bildiriler daha sonra "Bildiriler Kitabı" adıyla yayımlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :