2. İstanbul Tasarım Bienali başlıyor

2. İstanbul Tasarım Bienali başlıyor

Zoe Ryan küratörlüğünde "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla düzenlenen bienal, 1 Kasım-14 Aralık arasında ücretsiz gezilebilecek

İSTANBUL (AA) - 2. İstanbul Tasarım Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Zoe Ryan küratörlüğünde "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla 1 Kasım-14 Aralık arasında düzenlenecek.

İKSV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ücretsiz olarak gezilebilecek bienalin ortak alanı Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, 53 projeye ve bienal süresince devam edecek farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bienal, Arçelik, Doğuş Grubu & Bilgili Holding, ENKA Vakfı ve VitrA eş sponsorluğunda gerçekleştirilecek. 

Akademi Programı ile bienal, birçok üniversiteyle iş birliği kurarak, temaya farklı bakış açıları sunan projeleri izleyicilerle buluşturacak. Program, İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanı sıra Türkiye'den birçok kentle KKTC, ABD ve Avrupa'dan 33 akademik kurumun 72 projesiyle zengin bir program sunacak. 

Program sergisi, 1 Kasım-14 Aralık arasında üniversitelerin kampüsleri ve Antrepo 7'de yapılacak. Salıpazarı Liman Sahası'nda yer alan Antrepo 7, ilk kez 2. İstanbul Tasarım Bienali için halka açılacak ve ücretsiz gezilebilecek. 

Akademi Programı Platformu ise 30 Ekim'den itibaren aktif olacak. İstanbul Tasarım Bienali'ne katılan üniversitelerin projeleri için uzun vadeli bir arşiv görevi de üstlenecek platforma katılan projeleri desteklemek amacıyla bir ödül programı olacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı