2. İstanbul Akade-Medikal Günleri başladı

2. İstanbul Akade-Medikal Günleri başladı

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi "İTF Tanıtım Grubu" öncülünde, fakültenin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen etkinlik gün boyu devam edecek- İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mutlu:- "İstanbul Tıp Fakültesi bırakın Türkiye'yi, dünya sıralamasınd

İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi'nin tanıtılması amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "İstanbul Akade-Medikal Günleri" başladı.

Üniversitede gönüllü olarak faaliyetlerini sürdüren "İstanbul Tıp Fakültesi (İTF) Tanıtım Grubu" öncülünde hayata geçirilen etkinlikle, kentte farklı liselerde eğitim gören gençlere fakültenin tanıtılması amaçlanıyor.

İstanbul Tıp Fakültesi Aziz Sancar Amfisi'nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, lise öğrencilerinin, güne amfide anlatılan örnek dersle başladıktan sonra uygulamalara katılmaları sağlanıyor.

Üniversitenin öğretim üyelerince de desteklenen etkinlik, gün boyu devam eden çalışmaların ardından sona erecek.

Etkinliğe ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dilber Mutlu, etkinliğin tıp tercihi yapacak öğrencililere fakülteyi tanıtmak için düzenlendiğini aktardı.

- "Artık Türkiye adına bir şey yapmamız lazım"

Mutlu, etkinliğe yaklaşık 21 lisenin davetli olduğunu aktararak, "Özellikle tıp tercihi yapacak 400-500 öğrencimizi davet ettik. Onlara tıp fakültesinde bir günün nasıl geçtiğini anlatacağımız bir simülasyon yapmayı planlıyoruz. Farklı disiplinlerden öğretim üyelerimiz etkinliğe destek veriyor. Hocalarımız kendi alanlarını ve ders içeriklerini anlatacak. Ayrıca hekimlik her anlamda bir donanım ve farkındalık gerektiriyor. O yüzden çok geniş kapsamlı öğrenci kulüplerimiz var. Daha sonra da bu kulüplerimiz kendilerini tanıtacak." diye konuştu.

Daha sonra da etkinlik kapsamında davetli öğrencileri farklı laboratuvarlara götürerek, uygulamalar hakkında bilgi vereceklerini belirten Mutlu, şöyle devam etti:

"Farklı eğitim sistemlerimiz var. Birtakım araştırma birimlerimiz var. Öğrencilerimiz çok geniş kapsamlı araştırmalara katılıyorlar. Bunları davetli öğrencilerimize anlatacağız ve günün sonunda onların geri dönüşleriyle kapanışı yapacağız. İstanbul Tıp Fakültesi, aslında marka olmanın ötesinde öncü. 14 Mart 1827'dir kuruluşu. İstanbul Tıp Fakültesi bırakın Türkiye'yi, dünya sıralamasında çok eski ve çok köklü bir tıp fakültesidir. Nice hocalar, hekimler, bilim insanları yetiştirmiş bir yer. Tabii ki bu aileye biz yine iyi hekimleri, bilim insanlarını eklemek istiyoruz.

Bu bağlamda da öğrencilerle birlikte bu yolda el ele hareket ediyoruz. Sonuç itibarıyla binalar eski olabilir. Hiç önemli değil, önemli olan bir kaliteyi yakalamak. Bunu her fırsatta vurgularız; nerede olursanız olun, kaliteli ve iyi bir hizmettir aslolan. Yoksa çok iyi bir ambalajınız olabilir ama kaliteli ve iyi hizmet sunamıyorsanız o görüntünün bir önemi kalmaz. Biz de hep bunu savunuyoruz. Sonuçta çok köklü bir birikimi ve kültürü, ruhu var buranın. Sonuç itibarıyla önemli olan bunu hissedip, yaşamak. Bunu da öğrencilere yaşattığımıza o kadar inanıyorum ki aslında bugünkü etkinliğin mimarı bizim öğrencilerimiz. Önemli olan bir kültürün içinde olup, ruhu yaşatmaktır."

Prof. Dr. Mutlu, bilginin paylaşılması gereken bir çağda olunduğunu dile getirerek, "Artık sadece kendi adımıza değil, Türkiye adına bir şey yapmamız lazım. Artık birlikte kenetlenip ülkeyi bir yerlere çıkarmamız lazım." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :