"2. Ilıca Çermik Festivali"

"2. Ilıca Çermik Festivali"

Erzurum'da düzenlenen festival, kortej yürüyüşüyle başladı

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Aziziye Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Ilıca Çermik Festivali", kortej yürüyüşüyle başladı.

Ilıca Şehitlik Anıtı önünde bir araya gelen atlı cirit ekibi ve Spor Lisesi öğrencilerinden oluşan geleneksel okçu takımı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe Aziziye Caddesi'nde AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Aziziye Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz de katıldı.

Orhan Tavlı Stadı'ndaki festival alanında sona eren yürüyüşün ardından mehteran takımı gösteri sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Doğan, yaptığı konuşmada, festivallerin insanların birliğinin, kardeşliğinin ve beraberliğinin pekiştiği, tarihsel ve geleneksel değerlerin yeniden yaşatıldığı organizasyonlar olduğunu söyledi.

"Festivaller, o bölgenin birlikte yaşanmışlıklarını, üzüntü ve sevinçlerini beraber tekrar yaşadığı etkinliklerden bir tanesidir." diyen Doğan, şunları kaydetti:

"Festivaller, yine o bölgenin kültürel ve sosyal değişimlerine, turizmine ve ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Dünyada ve ülkemizde çeşitli festivaller düzenleniyor. Yurt dışındaki bir festivale bütün dünyadan insanlar gidiyor ve o yörenin hem tanıtımına hem ekonomisine katkı sağlıyor. Biz de ilimizin de bu manada daha tanınır olmasını, daha fazla ulusal ve uluslararası ölçekte ilimizde festivaller yapılmasını gönülden talep ediyorum."

- "Kayak ile termal keyfini bir arada yaşayacağımız başka bölge bulunmamaktadır"

Aziziye Belediye Başkanı Orhan da "Erzurum" denilince akla kış turizmi ve kayağın geldiğini, kentin gelişmişliğini ön plana çıkarırken aynı zamanda Erzurum'da termal turizm ve merkezlerin artması ve tanıtımının en önemli hedeflerinden olduğunu anlattı.

Bu doğrultuda gerek yurt içi gerekse de yurt dışında kentin termal zenginliklerini tanıtarak, Ilıca'yı ön plana çıkarmanın en büyük arzuları olduğuna dikkati çeken Orhan, şunları dile getirdi:

"Biliyoruz ki ülkemizde kış aylarında kayak sezonu devam ederken kayak ile termal keyfini bir arada yaşayacağımız başka bölge bulunmamaktadır ancak bunu Erzurum'da Ilıca'da yaşayabiliriz. İşte bu potansiyeli ön plana çıkarmak amacıyla bizler çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Tesislerimiz hizmet ve konfor açısından en yüksek standartlara ulaşmış durumdadır.

Bu potansiyelin daha da ileri seviyelere ulaşması için elbette ki Ilıca'nın tanıtım faaliyetlerine aralıksız devam etmemiz gerekmektedir. İkincisini düzenlemiş olduğumuz bu festivalle amaçlarımızdan en önemlisi, Ilıca'nın tanıtımını yapmaktır. Yurt içinden ve dışından misafir ağırlayan belde konumuna geldik. İstiyoruz ki Ilıca'da termal yatırımlar gerçekleşsin ve Ilıcalı, Türkiye'nin termal merkezlerinden bir tanesi haline gelsin."

Konuşmaların ardından konser verildi.

Festival, Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :