"2. Ilıca Çermik Festivali"

"2. Ilıca Çermik Festivali"

Erzurum'da, Ilıca Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek ve 3 gün sürecek festival yarın başlayacak

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Ilıca Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenecek "Ilıca Çermik Festivali", yarın başlıyor.

Ilıca Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, kent merkezindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, festival ile kış turizmi kadar öneme sahip termal turizmi vurgulamayı ve Ilıca'daki bu tesisleri ülke genelinde tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Kentin termal merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Orhan, "Erzurum'da Ilıca haricinde de termal su ve merkezler mevcut. Bu merkezler de Erzurum'un turizm potansiyeline katkı sağlıyor. Ilıca, kent merkezi ve havaalanına yakınlığı ve kış turizmine entegre olabilme özelliğiyle mevcut termal tesislerin konforuyla misafirlerimiz açısından oldukça avantajlı." dedi.

Orhan, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çehresinin değişen ilçenin önemli yaşam merkezleri arasında yer aldığını ifade ederek festivalin hem ilçeye hem kente katma değer sağlayacağını aktardı.

Erzurum halkını festivale davet eden Orhan, şöyle konuştu:

"7 Mayıs 2015'te birincisini düzenlediğimiz festivalden olumlu sonuç aldık. Vatandaşlarımızdan sürekli festivalin ikincisi için talep alıyorduk. Maalesef 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişiminden dolayı festivalimizin ikincisini düzenleyememiştik ama çok şükür ülkemiz o badireyi atlattı, problem kalmadı. Bu seneki festivalimiz yarın 17.30'da Orhan Tavlı Stadı'ndaki kortej yürüyüşü, konser ve gösteriler ile başlayacak."

Orhan, festivalin sportif ve sanatsal faaliyetler eşliğinde 3 gün süreceğine işaret ederek festivalin son günü 1. Geleneksel Aziziye Belediyesi Karakucak Güreşleri etkinliğini de düzenleyeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :