"2 ilde AK Parti belediye başkan adayının değişeceği iddiası"

"2 ilde AK Parti belediye başkan adayının değişeceği iddiası"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: - "AK Parti olarak algı operasyonlarına asla itibar etmiyoruz, milletimiz de bu tür gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmeyecektir

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, iki ilde AK Parti Belediye Başkan adayının değişeceği yönünde çıkan haberlere ilişkin "AK Parti olarak algı operasyonlarına asla itibar etmiyoruz, milletimiz de bu tür gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmeyecektir." ifadesini kullandı.

Karaaslan, bazı basın yayın organlarında çıkan "Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayının değişeceği ve kendisinin de adının geçtiği anket çalışması yapıldığı" yönündeki haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın belirlendiğini hatırlatan Karaaslan, "Samsun'un da aralarında olduğu 2 ilimizde belediye başkan adayının değişmesinin gündemde olduğu iddiasına dayandırılan ve genel merkezimiz tarafından telefon yoluyla, ismimin de geçtiği bir anket çalışmasının yapıldığı yönündeki haberler asılsız ve maksatlı olup, adayımızın ve partimizin yıpratılmasını amaçlayan bir algı operasyonundan daha öteye geçememektedir." değerlendirmesini yaptı.

Karaaslan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan 24'ü büyükşehir, 50'si il belediyesi olmak üzere 74 belediye başkan adayının belirlenmesi sürecinin seçim gündeminin çok öncesinde başlayan kamuoyu anketleri, illerde gerçekleştirdiği temayül yoklamaları ve tüm başkanlıkların uzmanlık alanları çerçevesinde ortaya koyduğu analizlerle beslenen uzun soluklu ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.

AK Parti olarak aday belirlemeye dönük çalışmaları iddia edildiğinin aksine adaylar henüz belirlenmeden önce farklı yöntemler kullanmak suretiyle tamamladıklarını vurgulayan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı üzerinde genel merkezimiz tarafından son günlerde bir anket çalışması yapıldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu anketi AK Parti Genel Merkezimizin adını kullanarak yapanların olduğu tespit edildiği takdirde gereğinin yapılması için en kısa sürede hukuki yollara başvurulacaktır. AK Parti olarak algı operasyonlarına asla itibar etmiyoruz, milletimiz de bu tür gerçeği yansıtmayan haberlere itibar etmeyecektir. Adaylarımızın belirlendiği tüm şehirlerimizde olduğu gibi Samsun'umuzda da adayımız ve teşkilatlarımızla birlikte sahada çalışmalarımıza hızla başladık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız olarak ismi açıklanan Sayın Mustafa Demir'in isminin yeniden değerlendirildiği iddiası tamamen gerçekten uzaktır. AK Parti'mizin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Mustafa Demir'dir."

Şu anda tam anlamıyla "31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere ve 15. seçim zaferine" odaklanmış durumda olduklarının altını çizen Karaaslan, teşkilatların her bir mensubunun da bu gayret ve motivasyonla sahada çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Genel merkez tarafından Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenen Demir'in yanında olduklarının Karaaslan, "Şehrimizi her alanda daha da ileriye taşıyacak hedeflerimize odaklandığımızı bir kez daha en net şekilde ifade ediyor, adaylarımız ve partimizi yıpratmaya yönelik kötü niyetli gayretlere asla müsaade etmeyeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyorum." açıklamasında bulundu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :