2. Global Satshow

2. Global Satshow

Türksat AŞ Genel Müdürü Şen:- "Gelecekteki yatırımlar için kaynaklar daha sınırlı hale gelmeden maliyetlerin azaltılması gerek"- "İnovasyonla maliyeti azaltırken kaliteyi de artırmak durumundayız. Çözüm işbirliği tarafında Ar-Ge ve inovasyonu artırmak"

İSTANBUL (AA) - Türksat AŞ Genel Müdürü Cenk Şen, gelecekteki yatırımlar için kaynaklar daha sınırlı hale gelmeden maliyetlerin azaltılması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik partnerliğinde, EMEA Uydu Operatörleri Birliği (EMEA Satellite Operator's Association - ESOA) ev sahipliğinde, uydu ekosistemi derneği GVF ve dünyanın en geniş profesyonel ağ yapılanması SSPI'nın destekleriyle düzenlenen 2. Global Satshow ikinci gününde "Uydu Endüstrisinde Geleceğin İşbirlikleri" başlıklı oturum gerçekleşti.

Şen, burada yaptığı konuşmada, frekans konusunda kaynakların sıkıntılı olduğunu, zaman geçtikçe nesnelerin interneti ve IT bileşenleri konusunda limitlerin arttığını kaydetti.

Kaynak konusunda ciddi sınırlar olduğuna işaret eden Şen, bu ve ekonomik sebeplerden dolayı pazarda bir miktar daralma olduğunu gördüklerini dile getirdi.

Şen, gelecekteki yatırımlar için kaynaklar daha sınırlı hale gelmeden maliyetlerin azaltılması gerektiğine işaret ederek, maliyeti azaltmak için de işbirliğine gitmenin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Pazarın daralmaya başladığını ve bunun kendileri için tehlike arz ettiğini anlatan Şen, "Çünkü agresif bir rekabeti de beraberinde getirecektir. Bu da fiyatları düşürecektir. Bu müşteriler için karlı bir durum ama bizim için de tehlike barındırmakta." diye konuştu.

Şen, bu nedenle inovasyonla maliyeti azaltırken kaliteyi de artırmak durumunda olduklarını, çözümün işbirliği tarafında Ar-Ge ve inovasyonu artırmak olacağını ifade etti.

Her ulusun yörüngede bir hakkı olduğuna değinen Şen, "Bazı düzenlemeler sebebiyle eğer yörüngeye 3 yıl içinde bir uydu göndermezseniz, hakkınızı kaybediyorsunuz. Bunun gibi düzenlemeler sebebiyle her ulus oraya bir uydu gönderme zorunluluğu hissediyor. Bu da gereğinden fazla kapasite oluşturuyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :