2. Global Satshow

2. Global Satshow

Airbus Savunma ve Uzay Sistemleri Başkan Yardımcısı Chamussy:- "Yaklaşık 900 farklı uydunun aynı platform üzerinde çalışabildiği bir sistem geliştirdik"- International Launch Services Başkanı Pysher:- "Sektördeki bu zorlu koşulları bertaraf edecek önlemle

İSTANBUL (AA) - Airbus Savunma ve Uzay Sistemleri Başkan Yardımcısı Nicolas Chamussy, yaklaşık 900 farklı uydunun aynı platform üzerinde çalışabildiği bir sistem geliştirdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) stratejik partnerliğinde, EMEA Uydu Operatörleri Birliği (EMEA Satellite Operator's Association - ESOA) ev sahipliğinde, uydu ekosistemi derneği GVF ve dünyanın en geniş profesyonel ağ yapılanması SSPI'nın destekleriyle düzenlenen 2. Global Satshow başladı.

Chamussy, 2. Global Satshow kapsamında düzenlenen "Uydu Endüstrisindeki Geleceğin İşbirlikleri" başlıklı oturumda, uzay teknolojisinin Türkiye için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Airbus olarak uzun yıllardır Türkiye'de faaliyet gösterdiklerini aktaran Chamussy, şirket olarak son bir kaç yıldır ticari havacılık sektöründe yer aldıklarını dile getirdi.

Chamussy, Airbus A350'ın üretimini gerçekleştirerek Türkiye'ye has bir üretim yapan tek firma olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 900 farklı uydunun aynı platform üzerinde çalışabildiği bir sistem geliştirdikleri bilgisini veren Chamussy, iş birliklerini sevdiklerine işaret ederek, Türk makamlarıyla iş birliğinin gelişmesini istediklerinin altını çizdi.

- "Her yıl ortalama 20-25 uydu yörüngeye giriyor"

International Launch Services Başkanı Kirk Pysher ise artan veri talebinin dünyanın her yerinde mevzu bahis olduğunu, bu nedenle uydu operatörlerinin pek çok zorlukla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Her yıl ortalama 20-25 uydunun yörüngeye girdiğini aktaran Pysher, sektördeki önemli bir zorluğun piyasanın ihtiyaçlarına zamanında cevap verebilme olduğunu dile getirdi.

Pysher, bugün fırlatılan uyduların zamanında bakımlarının yapılmasının önemine işaret ederek, sektörde bu zorlu koşulları bertaraf edecek önlemlerin ortaklaşa geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Melco Elektronik Sistemler Grubu Başkanı Masamitsu Okamura da şirketi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin potansiyeli olduğunu belirten Okamura, bu sebeple daha fazla pazarlama ve satış yapmak için 2012 yılında Türkiye'de bir ofis kurduklarını anımsattı. Okamura, geçen sene Türkiye'de toplam 90 milyon avroluk satış yaptıklarını dile getirdi.

ASELSAN Uydu Yükü Programları Direktörü Alime Yanartaş Özyıldırım ise ASELSAN'ı tanıttı.

Uzay çalışmaları alanında güçlü bir rekabet olduğuna dikkati çeken Özyıldırım, uydulara olan talebin gittikçe arttığını gördüklerini bildirdi. Özyıldırım, sektörün yeni bir vizyona ve yeni trendlere ihtiyacı olduğuna işaret ederek, daha fazla kaynağın uzay teknolojileri için ayrılabileceğini kaydetti.

Oturumda TÜBİTAK Uzay Enstitü Müdürü Lokman Kuzu ile TAI TUSAŞ Uzay Sistemleri Grup Başkanlığı Haberleşme ve Navigasyon Uyduları Program Müdürü İzzet Bayır da söz aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :