"2. Girişimcilik İş Fikri Yarışması"

"2. Girişimcilik İş Fikri Yarışması"

GSO Başkanı Konukoğlu:

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için girişimciliğin ülke geneline yayılması gerektiğini bildirdi.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik "Biraz Girişimcilik Biraz Fikir" sloganıyla düzenlenen "2. Girişimcilik İş Fikri Yarışması" ödül töreni, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konukoğlu, girişimciliğin kadını erkeğiyle topyekun olması gerektiğini belirtti.

Girişimcilik fikrinin küçük yaşlardan çocuklara aşılanması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Girişimcilik anaokulundan başlamalı. Çocuklara yeni şeyler yapmayı saklamamalıyız. Burada serzenişte bulunacağım; çocukluğumuzda elimizi neye el attıysak 'onu yapma bunu yapma' derlerdi. Anneler, bırakın çocuklarınız kırsın, döksün. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirirken bırakalım ellerinden geldiği kadar yeni şeyleri yapmaya çalışsınlar. Girişimciliği, Türkiye geneline yaymak zorundayız. Bizim petrolümüz yok. Herhangi bir yerde doğal kaynağımız yok ki onunla geçinelim."

Türkiye'nin 2023 yılında kişi başına 25 bin dolar milli gelir hedeflediğini anımsatan Konukoğlu, "Bunu tek başına yapma şansımız yok" diyerek, kadınların iş hayatına daha fazla katılması gerektiğine işaret etti.

Konukoğlu, nüfusun yarısından fazlasını oluşturan kadınların ekonomik gücünden yararlanmak gerektiğini, kadınsız kalkınma olamayacağını vurguladı.

Yarışmaya katılan ve dereceye giren üniversite öğrencilerini tebrik eden Konukoğlu, onlara iş fikirlerini ticarete dönüştürmeleri gerektiğini, bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de kadınların iş yaşamına girmesi, girişimci olması ve başka girişimcileri desteklemesinin önemine vurgu yaptı.

Gaziantep'in, girişimciliğin başkenti olduğunu ifade eden Koçer, bu tür organizasyonların büyüyerek devam etmesini diledi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Şayan Kileci ise girişimcilik bilincinin ilköğretim seviyesine kadar inmesini istediklerini, yaptıkları aktivitelerle rol model olmaya çalıştıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer davetliler katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı