"2. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayı" başlıyor

"2. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayı" başlıyor

Çalıştaya katılan sanatçıların eserleri, 19 Nisan'da İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nde sergilenecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde düzenlenen "2. Geleneksel Sanatlar ve Ustalar Çalıştayı" başlıyor.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, bugün başlayacak ve 19 Nisan'a kadar devam edecek olan çalıştay, Türkiye'deki olgunlaşma enstitülerini bir araya getirecek.

Geleneksel sanatların icra edileceği çalıştaya, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler ve bakanlık yetkilileri katılacak.

Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kırklareli, Kütahya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Tokat ve Trabzon olgunlaşma enstitülerinin uzmanlık alanlarından ustaların da yer aldığı çalıştayda, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından restorasyon ve konservasyon konulu bir seminer verilecek.

Seminerde, taşınabilir kültür varlıklarının korunması, onarımı ve gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılabilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk kez Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsünde kurulan "Restorasyon Konservasyon Laboratuvarı" danışmanı konservatör Dr. Ragsana Hasanova konuşmacı olarak yer alacak.

Çalıştaya katılan sanatçıların eserleri, 19 Nisan'da İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nde sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :