2. Finike Portakalı Festivali

2. Finike Portakalı Festivali

Antalya'nın Finike ilçesinde bu yıl 2'incisi düzenlenen festival kortej yürüyüşüyle başladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Finike ilçesinde düzenlenen "2. Finike Portakalı Festivali"nin açılışı kortej yürüyüşüyle yapıldı.

Finike Belediyesince festival kapsamında gerçekleştirilen Şerbetçi Bulvarı'ndaki kortej yürüyüşüne AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Demre Kaymakamı Murat Uz, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Fuar alanında son bulan yürüyüşte çeşitli dans grupları gösteri yaptı. En çok ilgiyi portakallardan yapılan değişik figürlerin traktörler üzerindeki geçişi topladı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, açılışta yaptığı konuşmada, Finike portakalının sadece Türkiye'de değil dünyada ün yaptığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu konuda Finikelilere büyük görevler düşüyor. Bunu çok iyi anlatmalıyız. Finike'nin sadece tarımsal değil, tarihsel de bir alt yapısı var. Biz merkezi hükümet olarak tüm bu güzelliklerin kalıcı olması, gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu manada bu festivalin de çalışmalarımıza ışık tutacağı ümidiyle, festivalin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de festivalin gelenekselleşerek devam etmesini istediğini aktararak "Bu tür etkinlikler, hem ilçemizin hem de ilçelerimizde üretilen ürünlerin tanıtımına büyük katkılar sağlamaktadır. Bu festival, Finike'yi inşallah çok daha farklı bir noktaya taşıyacaktır." dedi.

Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü de festivalin tarımsal anlamda ülke genelinde yapılmış en güzel etkinliklerden olduğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da Finike portakalını tanıtmayı ve yöre insanını bir araya getirerek kaynaştırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Festivalin uluslararası olma yolunda ilerlediğine işaret eden Sarıoğlu, "İlçemiz tarımsal üretimi, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir ilçedir. Son yıllarda hükümetimizin de desteğiyle hem tarımsal anlamda hem de modern kentleşme adına ilçemize önemli yatırımlar yapılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Finike Müftüsü Lütfi İmamoğlu'nun okuduğu duanın ardından protokol üyeleri festivalin açılış kurdelesi kesti.

Festival, 7 Temmuz'da sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :