2. Eskişehir Sanayi Konseyi Toplantısı

2. Eskişehir Sanayi Konseyi Toplantısı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay:- "Kur atağı sürecini hızlı atlatmamızı sağlayacak en büyük faktör üretmekten, daha çok üretmekten geçiyor"

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, kur atağı sürecinin hızlı atlatılmasını sağlayacak en büyük faktörün daha çok üretmekten geçtiğini bildirdi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB Başkanı Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyelerinin çağrısı üzerine son dönemlerde meydana gelen ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere ikincisi düzenlenen Eskişehir Sanayi Konseyi Toplantısı'na katılan Günay, son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri sunumla anlattı.

Ekonomik gelişmelerin halkın tüm kesiminin moralini bozduğu gibi sanayicileri de olumsuz etkilediğine işaret eden Günay, şöyle devam etti:

"Daha çok ABD kaynaklı kur atağına karşı hükümetimiz tüm önlemleri almış ve gerekli aksiyonlarla gerekli cevabı vermiştir. Kur atağının altında birçok neden var. Kur atağı girişimi birkaç haftalık mevzu değildir. Ülkemizin geçmişte yapmış olduğu girişimler, Türk üçgeni stratejisi, Türkiye'nin artık bir oyunun figüranı olmaması, oyun bozucu ve oyun yapıcı olması bazılarını kızdırmış ve zayıf olduğumuzu düşündükleri bugünlerde atağa geçmelerine neden olmuştur. Ancak görülecektir ki sonuç hiç bekledikleri gibi olmayacak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ne yaparsak en iyisini yapacağız ve bunu yaparken de üstüne katlayarak devam edeceğiz. Kur atağı sürecini hızlı atlatmamızı sağlayacak en büyük faktör üretmekten, daha çok üretmekten geçiyor. Tabii ki bu görev de siz sanayicilerimize düşmektedir."

- "Konsey OSB önderliğinde kuruldu"

OSB Başkanı Nadir Küpeli de dış mihraklara karşı sanayicilerin üretmekten başka bir yolu bulunmadığını belirterek, kurun hangi seviyede olduğunu düşünmeden üreteceklerini, bildirdi.

Türkiye'nin birçok krizi atlattığına, bunun da gelip geçici olduğuna işaret eden Küpeli, "İthalatı azaltmamız ve dışa bağımlılığımızı minimize ederek, ithalattan kaynaklı kısır döngüden çıkmamız gereklidir. Bu kur atağına karşı üreterek darbe vuracağız." yorumunu yaptı.

Küpeli, Eskişehir Sanayi Konseyi'nin, bilimin öncülüğünde sanayiye yönelik eğitim, sanayinin geliştirilmesi, sanayicinin hak ve hukukunun korunması, dayanışma, sosyal yardımlaşma ve duyarlılıkla bölgenin vizyonu ve Eskişehir sanayi lobisinin oluşmasını sağladığını aktararak, konseyin 2023 hedeflerine ulaşmak için stratejiler geliştirmek amacıyla gönüllü sanayiciler tarafından OSB önderliğinde kurulduğunu kaydetti.

Başkanlığına Sinan Musubeyli, yardımcılığına ise Ercan Tezcan'ın seçildiği konseyin duayen ve genç sanayicilerden oluştuğuna dikkat çeken Küpeli, "Duayenlerimizin tecrübeleri bize yol gösterirken gençlerimizin dinamizmi ve heyecanı ise bize güç katacaktır. Sanayi Konseyi yapılanması farklı mecralarda farklı şekillerde görülmektedir. Ancak kurmuş olduğumuz konsey bir ilk niteliğindedir ve yapmış olduğumuz her proje gibi bu da başarılı olacaktır. OSB ve oda seçimlerinden önce değinmiş olduğumuz bir konu vardı ve seçim vaatlerimizden biriydi, katılımcı yönetim modeli. Konseyle bunu da gerçekleştirmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Konsey Başkanı Sinan Musubeyli de konseyin ikinci toplantısını Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ile yaptığını ifade ederek, "Eskişehirli sanayicinin içini rahatlatmıştır. Yaşanan olayların bizleri endişelendirmemesi bilakis daha da hırslandırıp daha çok çalışmamızı sağlayacağı aşikardır. Konuyu en açık ve net haliyle Emine hocamızdan dinlememizin bu anlamda da faydası oldu." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :