2. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi

2. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi

Enerjisa Üst Yöneticisi Zaimler:- "EPDK'nın oyun kuruculuğunda, son 15 yılda enerji politikasında çok güzel şeyler yapıldı. Türkiye piyasaları bu anlamda doğru istikamette gidiyor"- "2017 bu doğrultuda biraz yalpaladığımız bir dönem, zorlu bir kış geçirdi

İSTANBUL (AA) - Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) oyun kuruculuğunda son 15 yılda enerji politikasında güzel şeyler yapıldığını belirterek, Türkiye piyasalarının bu anlamda doğru istikamette ilerlediğini söyledi.

Zaimler, 2. Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi'nin (Istrade 2017) açılışında, sektöre ve tüm paydaşlara yararı olan yeni vizyonların ortaya konulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Sektörün doğru yönde ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Zaimler, "EPDK'nın oyun kuruculuğunda, son 15 yılda enerji politikasında çok güzel şeyler yapıldı. Türkiye piyasaları bu anlamda doğru istikamette gidiyor. 2017 bu doğrultuda biraz yalpaladığımız bir dönem, zorlu bir kış geçirdik, doğalgaz kesintileri yaşadık, belirsizlik ortamları var. Ama bunların mutlaka düzeleceğine inanıyorum. Biz piyasadan şeffaflık istiyorsak, her şeyi açık yüreklilikle paylaşalım." diye konuştu.

Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan da bir ürünün üretim ve tüketimini gerçek anlamda optimize eden sürecin, serbest ticaret dolayısıyla ortaya çıkan fiyat olduğunu kaydetti.

GAMA Enerji Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Sıtkı Şerifeken ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ana sponsor olmaktan gurur duydukları bu zirvenin, sektöre ışık tutmasını dilediklerini söyledi.

Çevre ülkelerde ve dünyada son bir yılda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Türkiye'ye duyulan güvenin bir yansıması olarak yatırımların devam ettiğini anlatan Şerifeken, "Bakanlığımız başta olmak üzere EPDK, Türkiye Elektrik İletim AŞ, Elektrik Üretim AŞ, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ ile birlikte, enerji piyasası paydaşları olarak bizler, bu zorlu piyasa koşullarında, üretimin ilk aşamasından son kullanıcıya ulaşana kadar kaliteli ve sürdürülebilir hizmet vermeye özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de geçen yıl sadece ekonomik zorluklardan dolayı değil, aynı zamanda son yıllardaki zorlu kış şartlarından dolayı da enerji piyasalarının etkilendiğine dikkati çeken Şerifeken, tüm paydaşların bu olağanüstü koşullardan gerekli dersleri çıkardığını ve tedbirlerini aldıklarına inandıklarını kaydetti.

Şerifeken, ticaretin geliştirilmesi ve son tüketiciye fayda sağlanmasının ancak öngörülebilirlik ve devamlılıkla mümkün olduğunu belirterek, enerji merkezi olma hedefine ulaşabilmek için enerji ticaretinin geleceğini, çevre ülkeleri de içine alarak şekillendirmek gerektiğini anlattı.

İki gün sürecek zirvede, enerji ticaretinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :