2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası

- CMAS'ın düzenlediği şampiyonanın üçüncü gününde dereceye giren sporculara madalyaları verildi- Milli sporcu Ercümen:- "Çocukluğumda astım hastalığından dolayı evden dışarı bile çıkamayan bir çocuktum. Bu spora başladıktan sonra hayatım değişti"


ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 2. Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'nın üçüncü gününde sabit ağırlık çift palet yarışında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, kadınlarda dünya şampiyonluğunu rekor kırarak kazanan Slovenya'dan Aletna Artnik, ikinci sıradaki Çek Cumhuriyeti'nden Alena Konecna ve üçüncü olan Türkiye'den Şahika Ercümen ile erkeklerde şampiyonluğu elde eden İtalya'dan Michele Tomasi, ikinci olan yine İtalya'dan Vincenzo Ferri ve üçüncü sırada yer alan Danimarka'dan Jesper Stechmann'a ödülleri, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, CMAS Başkanı Anna Arzhanova ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, verdi.


- Astım hastalığından dünya üçüncülüğüne


Ödül töreninde konuşan milli sporcu Şahika Ercümen, yarışların çok çekişmeli geçtiğini belirterek, sporcuların birbirlerine çok yakın dereceler yaptığını söyledi. Saniyelerin bile önem kazandığı bir günü yaşadıklarını vurgulayan Ercümen, şöyle konuştu:

"Benim için burada madalya almak, rekor kırmaktan çok daha önemli. Çünkü, çocukluğumda astım hastalığından dolayı evden dışarı bile çıkamayan bir çocuktum. Bu spora başladıktan sonra hayatım değişti. Şu anda ülkemizi temsil edebiliyor olmak benim için çok büyük bir gurur. Ülkemiz zor günler geçiriyor. Ülkemizin adını aldığımız madalyalarla duyurmak istiyoruz. Dolayısıyla bu benim için spordan da öte beni hayata döndüren şey. Bu yüzden, bu sporu yapmaya devam edeceğim."

Hidayet Koyu açıklarındaki yarışmada 14 ülkeden 16 sporcu madalya için yarışmış, kadınlarda Slovenya'dan Artnik 82 metreye dalarak, daha önce 81 metrelik dalışıyla İtalyan Chiara Obino'ya ait olan rekoru eline geçirmişti. Türkiye'yi temsil eden milli takım sporcularından Şahika Ercümen, 2 dakika 25 saniyede 68 metrelik derecesiyle Türkiye rekoru kırmış ve dünya üçüncüsü olmuştu.

Erkeklerde 6. olan milli sporcu Can Mehmet Arıkök ise 2 dakika 38 saniyede 72 metre dalarak, kendisine ait 70 metrelik Türkiye rekorunu geliştirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :