2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu

Bu yıl "barış" temasıyla işlenen ve 9 eserin tamamlandığı sempozyum sona erdi

TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen ve "barış" temasıyla işlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu sona erdi.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, sahil marina alanında düzenlenen kapanış sergisinde yaptığı açıklamada, kentte temiz, yaşanabilir bir şehri, insanın mutluluğunu hedef alan bir belediyecilik anlayışının temsil edildiğini belirtti.

Alt yapısıyla, çevresiyle, parklarıyla, yollarıyla daha yaşanabilir bir Tekirdağ'a ulaşacaklarını aktaran Yıldırım, "Bunu buradaki heykeltıraşların güzel sanat eserleri ile bir kere daha görüyoruz. Memleketimizin yalnız alt yapı yetmez sanat anlamında da batı ile yarışabilir bir şehir imajı kazanması gerekir. Tekirdağ kısa sürede o standardı ve basamağı yakalayacaktır. Bu yapılanlar hepimiz için kalıcı bir eser haline geliyor." diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bu eserleri buraya getiren bütün sanatçıları tebrik etti, yaşanılan mutluluğu çok önemsediğini dile getirdi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise 9 heykeltıraş ve 9 asistanın 3 hafta emek vererek ortaya çıkardıkları eserleri kente kazandırdıklarını belirtti.

Birçok eser arasından projelerin seçildiğini aktaran Eşkinat, projelerden keyif aldığını, şehrin her geçen gün güzelleştiğini sözlerine ekledi.

Sempozyum kapsamında hazırlanan ve mermere işlenen 9 eser, kentin bulvar, kavşak gibi yerlere yerleştirilerek sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :