"2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası" başladı

"2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası" başladı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde başlayan ve Türkiye’nin yanı sıra 14 ülkeden 119 işitme engelli sporcunun katıldığı şampiyona 3 gün sürecek

TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde düzenlenen "2. Avrupa İşitme Engelliler Gençler Atletizm Şampiyonası" başladı.

Akçaabat Söğütlü Atletizm Pisti'ndeki şampiyonanın açılışına, Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Avrupa İşitme Engelliler Spor Organizasyonu Başkanı Bjorn Roine, Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ve sporcular ile vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Ertekin, burada yaptığı konuşmada, spor kenti olan Trabzon’un birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını ifade ederek, "Trabzon,  Trabzonspor ile yaşayan ve konuşulan bir kenttir" dedi.

Bu şampiyonaya katılacak sporcuları da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten Ertekin, "Turnuva, huzurlu ve keyifli şekilde sonuçlanacaktır. Turnuvaya katılan gençlerimizin bölgemizin tarihi ve turistik mekanlarımızı ziyaret edeceklerini umuyorum. İleride daha büyük organizasyonlarda buluşmamızı umut ediyorum" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu da sporcuları 5 bin yıllık tarihi olan Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını anlatarak, "Trabzon Türkiye’nin en önemli spor şehirlerinden birisidir. Tarihi ve kültürel yapısıyla değerli sporcularımızı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Şampiyonanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Arslan ise şampiyonanın centilmenlik içerisinde geçmesini dileyerek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde daha önce Dünya Engelliler Hentbol Şampiyonası ve Dünya U-21 kadın ve erkek basketbol şampiyonasını başarıyla gerçekleştirdik. Bugün de Trabzon'da Atletizm Gençler Avrupa Şampiyonası’nı gerçekleştiriyoruz. Bu şampiyonanın hazırlanmasında emeği geçen başta valiliğimize ve herkese teşekkür ediyorum. Umarım şampiyona, işitme engelliler sporuna uluslararası düzeyde katkı sağlayacak şampiyona olur ve centilmenlik tabloları içerisinde gerçekleşir."

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının açılışında konser verdiği, yöresel folklor ekibinin de gösteri sunduğu şampiyona, konuşmaların ardından başladı.

Üç gün sürecek şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Belarus, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Almanya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Rusya ve İspanya’dan toplam 119 işitme engelli sporcu katılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı