2. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması

2. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması

Yarışmaya 27 Ekim'e kadar 15-20 dakikayı geçmeyen eserlerle başvurulabilecek

İSTANBUL (AA) - Siyer Vakfı tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenecek "Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması"na başvurular başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, yarışma için düzenlenen lansmanda konuşan Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Kaman, alemlere rahmet Hazreti Peygamber'in getirdiği mesajı hakkıyla bu çağa taşımayı kendisine miras edinen herkesin yarışmaya katılabileceğini belirtti. 

Yarışmanın sinema sektöründe Hazreti Peygamber'in mücadelesinin, davasının ve mesajlarının anlaşılabilmesi konusunda farkındalık oluşmasını sağlayacağının altını çizen Kaman, kısa metrajlı filmler üretilmesini ve bu niyetteki insanları desteklemek istediklerini kaydetti.

Kaman, geçen yıl ilk kez düzenledikleri ve 50 eserin katıldığı yarışmanın yerel, ulusal ve sosyal medyada yer aldığını aktararak, geçen yıl katılımcılardan sadece kurmaca eserler talep ettiklerini, bu sene animasyon türünde yapımlar da kabul edeceklerini belirtti. Kaman, tüm filmlerin aynı kategoride değerlendirileceğini, 15-20 dakikayı geçmeyen eserler için katılımcıların başvuru formu çıktısını ıslak imzalı olarak diğer materyallerle 27 Ekim'e kadar web sitelerinde belirtilen iletişim adresine göndermesi gerektiğini bildirdi.

Mehmet Kaman, vakıf olarak sadece yarışma yapıp bitirmek istemediklerini, Hazreti Peygamber'in mirasıyla ilgili sinema alanında çalışma yapmak isteyen herkesi destelemek adına bu yıl "Hassan bin Sabit Sinema Akademisi"ni başlatacakları bilgisini verdi.

Kaman, 14 Mart'ta başlayacak akademide din, sanat ve sinema alanında 10 uzman isimle 10 seminer verileceğini kaydederek, bu yıl sadece teorik eğitimlerin verileceği akademide gelecek yıldan itibaren atölye ve pratik çalışmaların olmasının hedeflendiğini kaydetti.

- "İçerikte hassas olunmalı"

Eserlerde işleniş, içerik ve şekil açısından hassas olunması gerektiğini vurgulayan Kaman, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Alelade bir iş ortaya konmaması gerekiyor. Bir ön şart olarak değil ama bu konuda birtakım hususları belirtmemiz gerekiyor. Bunlar aynı zamanda yarışmamızın kırmızı çizgileridir. Filmlerde kesinlikle edep kurallarına dikkat edilerek; şiddet unsuru, cinsellik vurgusu ön plana çıkmasın istiyoruz. Sigara ve alkol kullanımı ile kadın-erkek ayrımcılığı, diyaloglarda argo ifadeler de tarafımızdan kabul görmeyecek hususlardır. Bunların dışında katılımcılar konsept çerçevesinde her türlü konuyu, her türlü mekanda işleme özgürlüğüne sahiptir. Yarışmanın bu yıl ki ana konsepti, 'O'nun ahlakı Kur'an, davası Furkan' olarak belirlenmiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yönetmenlerimiz, senaryolarını Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifi ile bağlantı kurarak oluşturmaları gerekiyor."

Kaman, yarışma kapsamında verilecek ödüllerin bu yıl 2 katına çıkarıldığını belirterek, birincinin 15 bin , ikincinin 10 bin, üçüncünün 5 bin, mansiyonun 3 bin, jüri özel ödülünün 2 bin lirayla ödüllendirileceğini aktardı. Mehmet Kaman, ödüllerin 27 Aralık'ta verilmesinin planlandığını belirtti. 

Proje danışmanı Koray Sevindi ise bu yıl ön jüri sistemi olmayacağını belirterek, filmleri ana jürinin değerlendireceğini, jüri üyelerinin ilerleyen günlerde açıklanacağını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı