1919'dan başlatılan tarih anlayışını reddediyorum

1919'dan başlatılan tarih anlayışını reddediyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi'nin hafızalardan silinmeye çalışıldığını dile getirerek, "Ders kitaplarında, 1919'dan başlatılan tarih anlayışını reddediyorum. Kut'ül Amare Zafer unutturulamayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılında İstanbul'da gerçekleştirilen kutlama töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Bu coğrafya bize anamızın ak sütü kadar helal olan asli vatanımızdır. Batı medeniyetinde 'Türk' belli bir kavmin adı değil, tüm Müslümanları ifade eder. Ders kitaplarında, 1919'dan başlatılan tarih anlayışını reddediyorum. Bizim mobil ordumuz vardır, o milletin ta kendisidir. Çanakkale Zaferi dışında diğer zaferlerimiz ders kitaplarında yok. Fiziki sınırlarımız ayrılmış olabilir ancak gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı. Fiziki sınırlarımız ayrılmış olabilir ancak gönül sınırlarımız hiç ayrılmadı. Kut'ül Amare Zafer unutulmaz.

Mehmehçik'e çağrı

Kilis'e roket atanlar 'Allahu Ekber' diyor. Şehit düşen de 'Allahu Ekber' diyen benim kardeşim. Mehmetçik'e sesleniyorum: Sizler kutsal Peygamber ocağının mensuplarısınız. Bu küçük Muhammed anlamındaki Mehmetçik'tir. Şehadet de en yüce makamlardandır."

Sezai Karakoç şiiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Sezai Karakoç'un Kut'ül Amare Zaferi'ne ilişkin şiirine de atıfta bulundu: