1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Kabil'de bir grup üniversite öğrencisi Türkiye'ye destek verdi

KABİL (AA) - Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir grup üniversite öğrencisi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını kınayarak, Türkiye'ye destek verdi.

Kabil Üniversitesi Dil ve Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri, üniversitede bir araya geldi.

Dil ve Edebiyat Fakültesi Türkçe Bölümü Öğretmeni Ataullah Daşti, burada yaptığı konuşmada, Ermeni iddialarının yanlış olduğunu, aksine Ermenilerin Türklere yönelik soykırım yaptığını söyledi.

Türk milletinin bir karıncayı bile incitmediğini ifade eden Daşti, "İstanbul'da bir kanalizasyona düşen bir kedinin kurtarılması için belediye tüm caddeyi kazıyor ve belki bir milyon dolarlık zararı kabul ediyor. Böyle millet nasıl bir milyon kişiyi öldürebilir?" dedi.

Öğrencilerden Mujgan Habibi ise "Biz batılı medyalardan aldığımız bilgiler kapsamında Türklerin Ermeniler soykırım uygulandığını biliyorduk, şimdi Ermeni soykırım iddiaları bir daha gündeme gelince ben de Türkçe bildiğim için Türk kaynaklarını takip ettim ve Ermenilerin, Türklere soykırım uyguladığını öğrendim" diye konuştu.

Behişte Safi adlı öğrenci ise bir Afgan olarak Ermeni iddialarını kınadığını belirterek, Afgan halkının iyi ve kötü günde Türkiye'nin yanında olacağını vurguladı.

Türkçe Bölümü öğrencileri daha sonra Ermeni iddialarına ilişkin makaleler okudu.

Kaynak:Haber Kaynağı