1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Denizli ve Eskişehir'de Vatan Partisi üyesi bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi

DENİZLİ/ESKİŞEHİR (AA) -  Denizli ve Eskişehir'de Vatan Partisi üyesi bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda  Avrupa Parlamentosu'nun kararlarını protesto etti.

Denizli'de 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda açıklama yapmak üzere Gazi İlkokulu yanında toplanarak, "Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır" yazılı pankart açan grup, "Soykırım yapmadık, vatan savunduk", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Bu memleket bizim, kahrolsun emperyalizm" şeklinde slogan attı.

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, burada yaptığı açıklamada, günlerdir televizyonlarda "Büyük felaket 100 yaşında" propagandasının yapıldığını belirtti.

İnsanlığın, mazlumlar dünyasının ve Türk milletinin de 100. yılının olduğunu ifade eden Kasapoğlu, şunları söyledi:

"24 Nisan 1915, mazlumlar dünyasının emperyalizme karşı ilk büyük direnişinin başlangıç tarihidir. Çanakkale zaferinin son cephesinin başladığı gündür. Biz mazlum milletleri ayağa kaldıran bir Kurtuluş Savaşı verdik. 24 Nisan'ın anlamı budur. Milli kurtuluş savaşları ve devrimler çağını başlatan olay, emperyalist dünyada bir süredir 'Ermeni soykırımı' diye anılıyor. Ermeni meselesi, 1915 yılında İngiliz, Fransız emperyalistleri ve Çarlık Rusya'sı ile Türkiye arasındaki büyük savaşın bir cephesiydi. Türkiye’nin üzerine yalnız Anzaklar, Hindular ve Afrikalılar sürülmedi, o savaşta Ermeni çeteleri ve Yunan orduları da emperyalist devletlerin piyonları oldular."

"Büyük felaket"in emperyalist devletler tarafından öne sürüldüğünü vurgulayan Kasapoğlu, "1915 yılındaki acılar, bizim acılarımızdır. Acı çeken insanlarımız, bu toprakların insanıdır. O insanlar, hangi milliyet ve dinden olursa olsun bizim insanlarımızdır. Onların acısını biz biliriz, bu topraklara saldıranlar bilmez" dedi. 

İddialara ilişkin karar ve açıklamalarından dolayı Avrupa Parlamentosu, Papa Franciscus ve ABD Başkanı Obama'yı eleştiren Kasapoğlu, "Avrupa'nın en yüksek mahkemesi, 1915 olaylarının soykırım tanımı içinde görülemeyeceğini saptamış bulunmakta. Daha iki gün önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Sözcüsü, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen bir yargı kararı olmadığını belirtti. Ermeni soykırımı tarihsel, uluslararası, emperyalist bir yalandır" diye konuştu.

 

Gruptakiler, açıklamanın ardından, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

 

- Eskişehir

 

Eskişehir'de bir grup, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını protesto etti.

Hoşnudiye Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan ve meşaleler ile pankartlar taşıyan gruptakiler, Hamamyolu Caddesi'nden Vilayet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Onur Erkol, iddialara tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Türk milletinin tarihine sahip çıktığını dile getiren Erkol, "Birbirimizin hakkını aramak, tek yumruk, tek kalp olmak için buradayız. Atalarımızın ve çocuklarımızın alnına soykırımcı damgası vurdurmamak, vatanımıza, atalarımıza, tarihimize ve geleceğimize sahip çıkmak için buradayız" diye konuştu.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

 

 

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Kaynak:Haber Kaynağı