19. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

19. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Türk Hava Kurumu pilotlarının Türk bayraklarıyla gösteri uçuşu gerçekleştirdiği festivalin son gününde şarkıcı Hayko Cepkin de gökyüzü dalışı yaptı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 19. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nde Türk Hava Kurumu pilotları Türk bayraklarıyla gösteri uçuşu gerçekleştirirken, şarkıcı Hayko Cepkin de gökyüzü dalışı yaptı.

Fethiye Belediyesince düzenlenen festivalin son gününde Türk Hava Kurumu pilotları, microlight ve paramotorlara bağladıkları Türk bayraklarıyla gösteri uçuşu yaptı.

Babadağ'dan uçan akrobasi pilotları da base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve çeşitli akrobasi gösterileri gerçekleştirdi. Pilotların gökyüzündeki gösterileri, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Şarkıcı Hayko Cepkin, Türk Hava Kurumu uçağından gökyüzü dalışı gerçekleştirdi. Cepkin ile atlayan pilotlar üçlü uçuş gösterisi sundu.

- "10 binin üzerinde uçuş gerçekleştirildi"

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Sorumlusu Mete Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivale 50'nin üzerinde ülkeden 900'ün üzerinde pilotun katıldığını söyledi.

Dün alınan verilere göre 10 binin üzerinde uçuş gerçekleştirildiğini bildiren Atay, "Geçmiş yıllara oranla büyük artış var. Artık Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali dünyada bir marka. Babadağ'da yapımı devam eden teleferiğin tamamlanmasının ardından Fethiye daha da önem kazanacak." dedi.

Atay, uçuş ve ziyaretçi sayısındaki artış dolayısıyla çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :