19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması

19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması

Farklı ülkelerden Malatya'ya gelen ressamlar, atölye çalışması yaptı

MALATYA (AA) - Malatya'daki "19. TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na katılan farklı ülkelerden 22 ressam, atölye çalışması gerçekleştirdi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından İnönü Üniversitesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı iş birliğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen buluşma, çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kosova, Bosna Hersek ve Moldova'nın da aralarında bulunduğu 19 ülkeden 22 ressam, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde atölye çalışması yaptı.

Azerbaycanlı ressam Sabir Chopurov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkiliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Etkinlikte kentin tarihi yerlerini ve doğal ortamlarını resmettiklerini anlatan Chopurov, "Türk dünyası ressamlarını bu etkinlikte buluşturan TÜRKSOY'a, Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Türk sultanlarını ve Türk kahramanlarını resmettim. Herkese başarılar diliyorum." dedi.

Moldovalı ressam Prascovia Bejenari de ebru sanatını tuvaline yansıtmaya çalıştığını ifade etti.

Özbekistanlı ressam Yakubdjan Sıdıkov ise sergiye az süre kaldığını, çalışmalarını hızlandırdığını belirtti.

Malatya'daki doğal yerleri resmettiğini bildiren Sıdıkov, "Köy insanlarıyla çalışmak istedim. Malatya'nın güzelliklerini resmediyorum." diye konuştu.

Etkinliğe katılan ressamların eserleri, 20 Ekim'de Malatya Sanat Merkezi'nde sergilenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :