19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Gaziler Günü dolayısıyla Antalya, Muğla ve Isparta'da törenler düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya, Muğla ve Isparta'da 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında törenler düzenlendi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, askerler, polisler ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Zeynel Abidin Sezer, Gaziler Günü'nün ulus bilincinin ve vatan sevgisinin sembolü olduğunu söyledi.

Varlık, bağımsızlık ve kimliğin devam ettirilmesi için bugünün öneminin çok iyi algılanması ve genç nesillere anlatılması gerektiğini ifade eden Sezer, şunları kaydetti:

"İnsan sevgisi ile yüklü din, dil, ırk ayrımı yapmayan ve doğaya, Allah'ın yarattığı varlıklara saygılı fazilet örneği bir yaşam, hem gaziler hem de Türk milletinin en yüksek değeridir. Bu değerle yaşayan ve bunu tüm dünyaya ispat eden Türk milletinin vatan toprakları asla işgal edilemez. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti milletinin özü, Mehmetçiği ve gazisi ile sonsuza kadar yaşatılacaktır."

- Muğla

Muğla'da, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Amir Çiçek, 15 Temmuz'da meydanlara çıkarak, demokrasiye sahip çıkıldığını belirterek, gazilerin ruhlarının sızlatılmadığını söyledi.

"15 Temmuz'da milli iradeye, bayrağa, vatana ve demokrasiye sahip çıkmak için bu halk meydanlara inmeseydi, kahramanca tankların önüne yatmasaydı, o zaman gazilerimizin ruhları sızlardı." diye konuşan Çiçek şunları kaydetti:

"Gazilerimiz 'Biz o zaman neden uzuvlarımızı verdik.' derlerdi. Vatan için, bayrak için gözlerini veren bir gazimiz, 'Benim gözlerim dalgalanan bayraktır.' diyor. Bu kutsal vatan toprakları üzerinde, şanlı bayrağımız altında birlik ve beraberliğimizi bütün tehditlere rağmen sürdürebiliyorsak, tüm bunları kutsal değerler uğruna can veren aziz şehitlerimize ve kanlarını döken kahraman gazilerimize borçluyuz."

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İl Temsilcisi Sezai Kanlıyer de kaderi kanla yazılan bir coğrafyada yaşayanların, bunu savaşa düğün hevesiyle giden, al bayrağı kefen bilen şehitler ve kahraman gazilere borçlu olduğunu dile getirdi.

- Isparta

Isparta'da Gaziler Günü dolayısıyla Isparta Valiliği önünde düzenlenen törende Vali Şehmus Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan ile Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Ayyıldız, Gaziler Günü'nün ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını ortaya koyarak mücadele eden kahraman gazilerin günü olduğunu söyledi.

Ayyıldız, gazilerin Kurtuluş Savaşı'nda, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu'da kahramanca mücadele ettiğini anımsatarak, her gazinin en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün birer temsilcisi olduğunu kaydetti. 15 Temmuz gazileri ile diğer terör örgütlerinin kanlı saldırılarında şehit olanlara rahmet dileyen Ayyıldız, dün olduğu gibi bugün de gazilerin vatanı ve milleti için mücadeleye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Törenin ardından garnizon şehitliğinin ziyaret edildiği programda Vali Günaydın, Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti ve ardından gazilerle yemekte bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :