19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:- "Hükümet olarak elimizden gelen birtakım düzenlemelerle, desteklemelerle gerek şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükranlarımızı bir nebze ifade etmeye çalıştık, çalışıyoruz. Ama hiçbir zaman yaptıkları fedakarlı

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hükümet olarak elimizden gelen birtakım düzenlemelerle, desteklemelerle gerek şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükranlarımızı bir nebze ifade etmeye çalıştık, çalışıyoruz. Ama hiçbir zaman yaptıkları fedakarlığın karşılığını veremeyiz. Bunun da farkındayız." dedi.

Yılmaz, Şanlıurfa Valiliğince bir otelde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit yakınlarına verilen yemekte yaptığı konuşmada, ülke için çok anlamlı bir günü yaşadıklarını söyledi.

Rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamayı şehitler ve gazilere borçlu olduklarını belirten Yılmaz, "Huzur içinde bu anı paylaşabiliyorsak her şeyden önce bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Şehitlerin vatan, bayrak ve mukaddesat için en değerli şeyleri olan canlarını feda ettiğini vurgulayan Yılmaz, gazilerinse şehadet yolunda gazilik mertebesine ulaştıklarını anlattı.

- "Bazı mertebeleri parayla pulla alamazsınız"

Şehit ve gazilere olan şükran ve minnettarlığı kelimelerle ifade edemediğini belirten Yılmaz, "Hükümet olarak elimizden gelen birtakım düzenlemelerle, desteklemelerle gerek şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükranlarımızı bir nebze ifade etmeye çalıştık, çalışıyoruz. Ama hiçbir zaman yaptıkları fedakarlığın karşılığını veremeyiz. Bunun da farkındayız. Bazı mertebeler vardır ki onları parayla pulla alamazsınız, çalışmayla emekle de elde edemezsiniz. Şehitlik böyle bir mertebe, gazilik böyle bir mertebe." diye konuştu.

Vali Abdullah Erin de şehit ve gazilerin canlarını hiçe sayarak vatanı korumaya çalıştıklarını vurguladı.

Vatan topraklarının her karışının şehit ve gazi kanlarıyla sulandığını kaydeden Erin, "Yüksek bir bedele sahip olan bu vatan topraklarında Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da devletimizin terör konusunda ortaya koyduğu etkin mücadele ve kararlılık hiç duraksamadan devam edecektir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :