19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Bursa, Çanakkale, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Yalova ve Balıkesir'de tören düzenlendi

BURSA (AA) - Bursa, Çanakkale, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Yalova ve Balıkesir'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören yapıldı.

Bursa'da Atatürk Caddesi'ndeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, yaptığı konuşmada, bugünün gururunu yaşadıklarını söyledi.

Uyar, "19 Eylül, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruyucuları ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm mazlum gazilerin şeref günüdür." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali İzzettin Küçük ve beraberindeki heyet, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesini ziyaret etti.

- Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Özgen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Necdet Erdinç, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Erdinç, Türk ordusu karşısında her defasında hüsrana uğrayan dünün emperyalist güçlerinin, iç ve dış terör örgütlerini kullanarak emellerini tekrar gerçekleştirme gayretinde olduklarını belirtti.

Terör örgütü mensuplarının bu güçlerle aynı amaca hizmet ettiğini belirten Erdinç, "Hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkarmak, Türk ordusunu yıpratmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolayısıyla sömürü planı Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır." dedi.

Tören, Vali Tavlı ve protokol üyelerinin gazilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

- Bilecik

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Durak, törende, gaziliğin alınıp satılan, devredilen bir unvan değil ömür boyu taşınacak manevi bir değer olduğunu kaydederek, "Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi "gazilik" unvanıyla onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içindeyiz." diye konuştu.

Etkinlik, öğrencilerin şiir okuması ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının konseriyle sona erdi.

- Eskişehir

Vilayet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün, vatanın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyan fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anımsatan Özkütük, şunları kaydetti:

"Bu hain darbe teşebbüsüne, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde başta aziz milletimiz olmak üzere ordumuzun ve emniyet teşkilatımızın vatansever ve kahraman evlatları geçit vermemiştir. O dost bildiğimiz ve müttefikimiz olan bazı devletlerin yurt içinde ve sınırlarımızın hemen yakınında terör örgütlerine verdikleri destekleri ibretle izliyoruz. Türk milletinin iradesi karşısında bu hainler her zaman hüsrana uğrayacaktır."

Törene, Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve gaziler katıldı.

- Kütahya

Zafer Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğlu, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün, bu toprakların bekası uğruna canlarını ortaya koyanların gurur ve şerefle anıldığı gün olduğunu dile getirdi.

Başoğlu, "Gazilerimiz, vatan toprağının her karışında toprağımıza göz dikenlere, hainlere karşı kahramanca mücadele etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Vatan hainleri en son 15 Temmuz'da ortaya çıkmıştır. Türk milleti olarak ülkemizin üzerinde oynan oyunlara fırsat verilmemiş ve hain darbe girişimi püskürtülmüştür. 15 Temmuz'da adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi sergilenmiştir." ifadelerini kullandı.

Buradaki törenin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile diğer protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesini ziyaret etti.

- Balıkesir

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Hulusi Karakuz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Karakuz konuşma yaptı.

Tören sonrası gaziler, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'u ziyaret etti.

- Yalova

Yalova'da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Tuğba Yılmaz, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ayhan Gedik, Belediye Başkan Vekili Jülide Güner, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Ürkmez ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Ürkmez, gaziliğin önemini anlattı.

Vali Yılmaz ve protokol üyelerinin gazilerle fotoğraf çektirmesiyle tören sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :