18 Yıllık Termal Tesis Hayalini Başkan Tutal Gerçekleştiriyor.

18 Yıllık Termal Tesis Hayalini Başkan Tutal Gerçekleştiriyor.

Seydişehir Belediyesi tarafından Ketirağılları bölgesinde bulunan Termal Sosyal Tesisleri temel atma töreni gerçekleştirildi.

Bahçelievler çıkışı Ketirağılları bölgesinde düzenlenen temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Seydişehir Kaymakamı ve Protokolü, Ahırlı Yalıhüyük İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer, Belediye Meclis Üyeleri,STK Örgüt Temsilcileri, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin inşaatını yapacak olan iş adamı Kamil Akkanat, kütüphane binasını yapacak olan iş adamı Osman Bakırcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

18-yillik-termal-tesis-hayalini-baskan-tutal-gerceklestiriyor-(6).jpg

Konya ve bölgesinde, Seydişehir’in Termal kaplıcaları ile anılacağını, şifa kaynağı olan suyun birçok hastalıkları tedavi edici özelliği olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Belediye Termal Sosyal Tesisleri’nin, günübirlik vatandaşlara hizmet vereceği, 6 milyon liraya mal olacağı 2018 yılının sonunda işletmeye açılacağı kaydetti.

18-yillik-termal-tesis-hayalini-baskan-tutal-gerceklestiriyor-(2).jpg

Uzun yıllar hayal beklenen ve hayal edilen bir çalışmayı başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” MTA’nın kuyuları Kavak bölgesinde açmasıyla 18 yıldır beklenen Seydişehir’in beklediği termal bir hayal. Çıkmaza girdi ve o gündür bu gündür bekliyoruz. Göreve geldiğimizde termal suyla ilgilendik. Kendi çabalarımızla bir şeyler yapmanın gayretine girdik. Kuyular açtık. İki kuyu açtık. Açılmış kuyular var ama sisteme uygun değil. Yeni kuyularımızda birinde 60 litre diğerinde 40 litre olmak üzere 100 litrelik su var. Belediyemize ait gayrimenkul olmadığı için bu bölge Taraşçı merası olarak geçen bir bölge merayı Hazine’ye, Hazineyi, Toki’ye Toki’yi bakanlık kanalıyla 2 yıllık bir çalışma sonucu 365 bin metrekarelik bu bölgeyi Seydişehir Belediyemize kazandırdık imar ve parselini tamamladık. Bu gün kendi sosyal tesisimizin temelini atıyoruz” dedi.

18-yillik-termal-tesis-hayalini-baskan-tutal-gerceklestiriyor-(9).jpg

Seydişehir Termal suyu ender suların bir olduğunu kaydeden Başkan Tutal;” Türkiye’nin ender şifalı sularından olan bu su 43 derecede bir oran. Hem termal, hem mineral, hem de sodyum bikarbonat yani sodalı su. İçmecesi ve kaplıcası olan bir su. Mide, bağırsak, şeker hastalığı, kut, böbrek taşı dökme, Ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi gelen bir su. Çalışmalarımızı başlattık. Kendi öz kaynaklarımızla yapacağımız bir tesis. 2018 yılı son aylarında bu sosyal tesisimizi kullanacağız. Temelini atacağımız alan Bin 550 metrekarelik bir alan, taban alanı 2 bin 722 metrekare, inşaat alanı 4 bin 600 metrekare, 13 bin metrekarelik arasa üzerine oturan yaklaşık 6 milyon değeri olan bir proje. Projenin içerisinde 2 adet yüzme havuzu, saunası, hahamı, su buharı, fitness, kür odaları, seyir terasları, ikramlık alanları olan kadın ve erkeklere ait bir çalışma. Yatırımcılarımız var. Yer tahsisleri konusunda çalışmaları var. İnşallah Seydişehir’in çehresini değiştirerek iş istihdamı oluşturacak bir tesis olacak. Termal seracılık çalışmalarımız var. Karşı bölgemizde devam ediyor. Seydişehir termalin hayata geçeceğine ve bölgeye ciddi

hizmetleri olcağına inanıyorum. Seydişehir2de fiilen inşaatını başlatamadığımız bir bu bprojemiz vardı Buügnbe burayı başlattık. Seydişehir şantiyeye döndü.Yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ şeklinde konuştu.

Beklenen hayalin gerçekleştiğini kaydeden İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan;” Hayal olan Termal Tesislerinin açılmasının ilçemizin sosyo-ekonomik yapısına büyük katkısı olacaktır. Termal avantajını iyi kullanabildiğimiz zaman özellikle ilçemize çok ciddi ve faydalı bir iş yapılmış olacaktır” şeklinde konuştu.

18-yillik-termal-tesis-hayalini-baskan-tutal-gerceklestiriyor-(4).jpg

Memleketin bir evladı olarak hizmetlerin Seydişehir’e yapılamsından son derece mutlu olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Tüfekçi; “Bu gün güzel bir temal atma programındayız. Konya genel anlamda hep kaplıcalara gider. Günü birlik bir termal sosyal tesisleri hayata geçiriyor. Başkanı’mızında ifade ettiği gibi bu yeterli değil. Mutlaka termal otel dediğimiz konsepti yakalamamız lazım Bir değil birden fazla. Akkanat Holding Yönetim kurulu üyesi, bölgemize çok ciddi yaıtımlarda bulunan Ali Bey ve Kamil Beye teşekkür ediyoruz. Sağlık Bilimleri Fakültesi noktasın fakat otelcilik noktasında da deneyimlisiniz bu bölgemzide bir oetl kazandırmanızı istiyoruz. Hızlı tren istasyonu bugün temelini attığımız Termal Tesislere çok yakın. Alacabel Tüneli’nin 5’inci kilometresine gidiyor. Tınaztepe Tünelinin de ihalesi yapıldı. Bunların yatırım maliyetleri 300-350 Trilyon. Önümüzde ki günlerde hizmete giren Suğla Cazibeli Sulama ve Seydişehir Cazibeli Sulama Projesi’ne 150 trilyon harcandı. Tüm bu hizmetlerin Seydişehir’e kazandırılması için hükümetimiz 600 Milyonluk bir yatırım yaptı. Hamd olsun bu hizmetler Seydişehir’e olduğu gibi başka il ve ilçelerimize de yapılıyor. Bu hizmetlerin yapılmasında Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a bir teşekkür etmemiz gerekmez mi? “ şeklinde konuştu. Bakan Yardımcısı Tüfekçi sözlerini: “Temennim o dur ki bugün temelini attığımız günübirlik Termal Tesislerle de kalmayıp ilçemize daha başka tesisler de kazandırılsın. İnşallah Termal deyince bütün Türkiye’de akla Seydişehir gelecektir” dedi. Büyük bir temel atma törenine katılmanın mutluluğunu yaşadığını kaydeden Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ;”Büyük bir hizmet. Büyük bir temel atma töreni Allah emeklerinizi zayi etmesin. Allah hayırlı mübarek etsin. Hem Konya için, hemde çevre il ve ilçelerimiz için verimli ,faydalı, ve hemde sıhhat dağıtan bir tesis haline gelsin. Temennimiz buraya büyük otellerin yapılması ve bu otelere gelenlerin sayesinde Seydişehir’in nüfusunun ikiye katlaması,ekonomisini , ticaretinin gelişmesi, hepsi görünmeyen ve ileride olacak kıymetli bir planın parçası. Böyle bir vizyona sahip olduğu için Başkanımız tebrik ediyorum Bu bir ekip işi Başarabilmek için çaba sarf etmekte yeterli değil. İyi bir ekibinin olduğunu göstergesi. Seydişehir’in gururu Bakan Yardımcımız Harun beyinde emeği büyük. Daha nice hizmeterde biz buluşturmayı nasip etsin”dedi. İlçe Müftüsü Kemal Demirel’in duasının ardından yapımına başlanılan Sosyal Termal Tesislerinin ilk harcının atılması Protokol üyelerinin butona basması ile gerçekleştirildi.Haber Merkezi