18 yıllık 'Taçsız Kral' cinayeti çözüldü

18 yıllık 'Taçsız Kral' cinayeti çözüldü

Bursa'da 2006 yılında işlenen ve 18 yıl boyunca çözülemeyen 'Taçsız Kral' cinayeti, polisin dosyayı yeniden açmasıyla aydınlatıldı.

Bursa'da 18 yıl önce, 25 Ekim 2006 tarihinde merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'nde meydana gelen ve "Taçsız Kral" olarak adlandırılan cinayet, Bursa polisinin dosyayı yeniden açmasıyla çözüldü. Olayın detayları, tüyleri ürpertirken, kurbanın bacağında taçsız kral yazılı dövme, polisin dikkatini çeken belirleyici bir ipucu oldu.

Soruşturmada, cinayetin kurbanı olarak tespit edilen 25 yaşındaki Tuncay Türk'ün, o dönemde ilişki yaşadığı kadının akrabaları tarafından kaçırılarak bıçak ve silah ile öldürüldüğü ortaya çıktı. Ayrıca, olayın ardından Tuncay Türk'ün evinin kundaklanmasıyla ilgili olarak 40 yaşındaki Y.K.'nın adı karıştı.

Yapılan soruşturmada, cinayetin geçmiş yıl hayatını kaybeden İ.K. tarafından işlendiği, olaya karışan R.A. ve Z.A'nın şüpheli olarak belirlendiği ancak Z.A'nın başka bir suçtan cezaevinde olduğu ve R.A'nın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Y.K., sorgusunda cinayeti işlemediğini, olayın İ.K. tarafından gerçekleştirildiğini ve evin kundaklanmasının "kadının evde hatırası kalmasın" diye yapıldığını ifade etti.

Sorgusunun ardından serbest bırakılan Y.K., denetimli serbestlik şartıyla serbest kalırken, halen cezaevinde bulunan Z.A. ise bu olaydan dolayı yeniden tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.