18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

Fotoğraf ve belgesel film yarışması için bir ayda 200 eser için başvuruldu

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki fotoğraf ve belgesel film yarışmalarına bir ayda 200 eser için başvuru yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, başvuruların devam ettiğini söyledi.

Festival kapsamında yapılan yarışmalara dünyanın birçok ülkesinden katılım olduğunu ifade eden Ürkmezer, bunun da hem Türkiye'nin hem de UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'nun tanıtımına büyük katkı sağladığını anlattı.

Ürkmezer, festivalin her yıl yapılmasının hem festivale hem de bu yarışmalara katılımı artırdığını belirterek, yarışmalara bu yıl geçen yıllara oranla daha fazla başvuru olmasını beklediklerini aktardı.

Bir festivalin 18 yıldır aralıksız düzenlenmesinin önemine dikkati çeken Ürkmezer, şöyle devam etti:

"Fotoğraf ve belgesel film yarışmalarına bir ayda 200 eser için başvuru yapıldı. Bir kültür olması münasebetiyle özel film gösterimleri, paneller, söyleşiler, work shoplar, sergiler, en iyi restore edilen eve ödül verilmesi ve final konserleriyle yine ilgiyi üzerine çekecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Sinema Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TDBB, TÜRKSOY, FİYAP, FİAP, TRT ile valiliğimiz, kaymakamlığımız, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle her yıl biraz daha yoğun katılımla devam ediyor. Yine Safranbolu'nun tanıtımında çok büyük pay sahibi olan değerli hocamız Suha Arın adına özel ödül verilmekte."

Ürkmezer, yarışmalara başvurunun 18 Eylül'de sona ereceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :