"18. Mumbai Film Festivali"

"18. Mumbai Film Festivali"

Türkiye'nin "misafir ülke" olarak katıldığı 18. Mumbai Film Festivali'ne katılan Türk yapımcı, senarist ve oyuncular, sektörün sorunlarını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'a anlattı

MUMBAİ (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, sinema sektöründen temsilcilerin sorunlarını dinledi.

Türkiye'nin "misafir ülke" olarak katıldığı 18. Mumbai Film Festivali'ne katılan Türk yapımcı, senarist ve oyuncular, sektörde yaşadıkları sorunları Yayman'a anlattı.

Toplantının ardından, Zümrüd-ü Anka hikayesini hatırlatan Yayman, "Hiç başkasından beklemeyin, Zümrüd-ü Anka sizsiniz. Siz ve biz, beraber yapacağız. Bu ülkenin ağaçlarına, dağlarına, ırmaklarına, çocuklarına, teyzelerine ve bu ülkenin geleceğine dair hayallerimiz var. O hayalleri, beraber gerçekleştireceğiz. Ümitliyiz, ülkemiz ve bu ülkenin bireyleri hakkında. Özellikle, halkın 15 Temmuz'da bu ülkenin özgürlüğü, bayrağı, demokrasisi ve seçilmiş yöneticileri için fikir farkı gözetmeksizin meydanlara çıkması, çok önemli." diye konuştu.

Yayman, sektörün sorunlarını çözmeye yönelik toplantıların daha sık yapılacağının altını çizerek, "Biz biriz, beraberiz, sizin yanınızdayız, emrinizdeyiz. Çünkü siz bu ülkeyi tanıtacak olan, bu bayrağı ve bu milleti yükseltecek olan insanlarsınız. Toplantılar yapacağız. Bunları sürekli hale getireceğiz. Hayallerimiz var ve bu hayallerin peşindeyiz. Çilesi çekilmeyen şeyin aşkı olmaz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar, Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Selçuk Yavuzkanat, Mars Dağıtım ve Yapım Genel Müdürü Ferhat Aslan, Gold Film sahibi Faruk Turgut, Süreç Film'den Ali Gündoğdu, yapımcı ve senaryo yazarları Ümit Köreken ile Nursen Çetin Köreken, yapımcı İpek Sorak, yönetmen Murat Şeker, oyuncular Hazal Kaya ve Kaan Taşaner katıldı.

Mumbai Film Festivali, yarın akşam gerçekleştirilecek kapanış töreninin ardından sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :