18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Çanakkale ruhu, bu milletin bekasını sarsacak hiçbir güç olmadığını bir kez daha göstermiştir. Çanakkale ruhu, bizim en büyük gücümüzdür"- "Bizi bir ve güçlü kılan anlayışımızla tek yürek olalım, birlik olalım"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Çanakkale ruhu, bu milletin bekasını sarsacak hiçbir güç olmadığını bir kez daha göstermiştir. Çanakkale ruhu, bizim en büyük gücümüzdür." ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'de her türlü zorluğa karşı milletin izzet, şeref, haysiyet ve onurunu müdafaa ettiğini bildirdi.

Çanakkale'nin bağımsızlığın, vatan sevgisinin, milletin birlik ve bütünlüğünün simgesi olduğuna dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Çanakkale, vatan toprağını müdafaa etmek için bir milletin şahlanışının adı ve 250 bin şehidimizin tarihe altın harflerle yazdığı eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, imanın karşısında çelik zırhlı duvarın yok olduğu, maddi gücün dize geldiği yerdir. Çanakkale, milletimizin yedi düvele karşı gösterdiği emsalsiz direnişinin, birliğinin ve kardeşliğinin sembolüdür. Aziz milletimiz bu kahramanlık örneğiyle kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayarak vicdanı körelmiş, insafını kaybetmiş güçlerin bugünümüzü ve yarınlarımızı esir almasına müsaade etmemiştir. Çanakkale ruhu, bu milletin bekasını sarsacak hiçbir güç olmadığını bir kez daha göstermiştir. Çanakkale ruhu, bizim en büyük gücümüzdür."

Tüfenkci, bu ruhun özümsenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine vurgu yaparak, "Geçmişimizle gururlanarak geleceğimize emin adımlarla ilerlemeliyiz. Aziz şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmalı, onların uğruna canlarını feda ettikleri yüce değerlere sımsıkı sarılmalıyız. Bizi bir ve güçlü kılan anlayışımızla tek yürek olalım, birlik olalım. Şanlı tarihimizden aldığımız güçle bugünümüzü ve geleceğimizi bu zaferlerin ışığında inşa edelim. Yarınlarımıza güzel ve güçlü bir Türkiye bırakalım." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :