18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Bandırmalı atletlere teslim edildi

BALIKESİR(AA) - Çanakkale-Ankara 21. Zafer Koşusu kapsamında Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Balıkesir'de Bandırmalı atletlere teslim edildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında yapılan koşuda emanetleri taşıyan Çanakkaleli sporcuların gelişi için Gönen ilçesinin Denizkent Mahallesi'ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı önünde tören yapıldı.

Biga Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Tunay Dağcan, törende yaptığı konuşmada, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Büyük Türk milleti, şairin bu sözünü doğrularcasına, bu topraklar için bin yıldır şehit vermekte, Malazgirt'ten Kosova'ya, Mohaç'tan Çanakkale'ye. Çanakkale Zaferi tarihten silinmek isteyen bir ulusun bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatan için imkansızlığı başardığı bir destandır." dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunları gösterilerinin sunulmasının ardından Biga Kaymakamı Mustafa Can, kutsal emanetleri Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar'a teslim etti.

Yazar'ın da atletlere teslim ettiği kutsal emanetler, bu akşam Bandırma'da koruma altında tutulacak ve yarın Karacabey ilçesinde Bursalı atletlere teslim edilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :