18 ilde FETÖ operasyonu... Örgütün kadın yapılanmasına darbe vuruldu!

18 ilde FETÖ operasyonu... Örgütün kadın yapılanmasına darbe vuruldu!

Aralarında Aksaray ve Balıkesir'in de olduğu 18 ilde FETÖ yapılanmalarına yönelik çok sayıda operasyon başlatıldı. 35 kişi için gözaltı kararlarının uygulandığı operasyonlarda örgütün kadın yapılanmasına da darbe vuruldu.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonlarda; Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan 1 mimar ve 1 müteahhit Balıkesir merkezde, Gönen Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan 1 şüpheli gelir uzmanı Gönen İlçe'de yakalandı. Yakalanan FETÖ şüphelileri hakkında soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

13 İLDE FETÖ OPERASYON

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'nin 'polis okulu kız öğrenci yapılanması'nda 'mahrem imamlık' yaptığı tespit edilen 15 kadın hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Aksaray merkezli Ankara, Eskişehir, Mersin, İzmir, Malatya, Gaziantep, Niğde, Samsun, Adıyaman, İstanbul, Denizli ve Kayseri'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 8 kadın gözaltına alınırken, 7 şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA OPERASYONDA 17 KİŞİYE GÖZALTI

Edinilen bilgiye göre Balıkesir'inde dahil olduğu İstanbul,Ankara ve İzmir illerinde, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ihraç ve halen aktif çalışanların da aralarında bulunduğu doktor ve sağlık çalışanı 17 şüpheliye yönelik İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince 4 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda şüphelilerin tamamı yakalanırken, operasyonlarda 6 doktor, 2 hemşire, 6 sağlık memuru, , 2 ebe ve 1 memur yakalandı. Yakalanan doktorlardan Doç. Dr. Ö.T' nin aynı zamanda Adnan Oktar grubuna da yakın olduğu iddia edildi.

Etiketler :