18. dönem siyaset akademisi başlıyor

18. dönem siyaset akademisi başlıyor

AK PARTİ’de bir gelenek haline gelen Siyaset Akademisi programlarının 18.’si başlıyor

Bu sene “1919'dan 2019'a Milletin Emrinde Aydınlık geleceğe” sloganı ile gerçekleştirilecek Siyaset Akademisi'nin 18. dönemi başvuruları 8-19 Ocak tarihleri arasında AK PARTİ Konya İl Başkanlığına yapılacak.

AK PARTİ geleneğini haline gelen Siyaset Akademisi 2008 yılında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile başlamıştır. Siyaset Akademisi'nin 18. dönemini “1919'dan 2019'a Milletin Emrinde Aydınlık geleceğe” sloganı ile 8 Ocak 2018 Pazartesi itibari ile başlatmış bulunuyoruz.

EĞİTİM PROGRAMININ HEDEFİ

AK PARTİ kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürütmüştür. Yetiştirdiği siyasetçiler, siyasete yaklaşımı ve siyaset yaparken bilimselliğe verdiği önemle Türk siyasetine yeni bir soluk getirmiştir. Bir eğitim kurumu gibi çalışan AK PARTİ’nin bu alandaki en büyük faaliyetlerinden birisi Siyaset Akademisi’dir. Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin Partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği, Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimizdir. Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “birey”ler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Bu doğrultuda 2008 ve 2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 60.000'i aşkın katılımcı Siyaset Akademisi'nde eğitimi görme imkânı bulmuş ve bu katılımcılardan 25.000'i eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır.

Haber Merkezi