"17 yıldır yatalağım fakat gazi olmak ayrı bir gurur"

"17 yıldır yatalağım fakat gazi olmak ayrı bir gurur"

Güneydoğu'da terör örgütüyle girilen çatışmada yaralanarak omurilik felci olan İsmail Sönmez, 17 yıldır yatalak olmasına rağmen, Kurtuluş Savaşı gazisi dedesi ve Kıbrıs Barış Harekatı muharip gazisi babasıyla aynı kaderi paylaşmanın gururunu yaşıyor- Güne

SAKARYA (AA) - UĞUR SUBAŞI - Güneydoğu'da terör örgütüyle girilen çatışmada yaralanarak omurilik felci olan İsmail Sönmez, 17 yıldır yatalak olmasına rağmen Kurtuluş Savaşı gazisi dedesi ve Kıbrıs Barış Harekatı muharip gazisi babasıyla aynı kaderi paylaşmanın gururunu yaşıyor.

Kaynarca ilçesinde ikamet eden Sönmez ailesinden dede İsmail Sönmez Kurtuluş Savaşı'nda, baba Zekeriya Sönmez (65) Kıbrıs Barış Harekatı'nda ve dedesiyle aynı ismi taşıyan İsmail Sönmez (37) ise 2001 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde komando olarak görev yaparken gazi oldu.

Terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin kahramanlarından biri olan ve boynuna isabet eden kurşunla omurilik felci geçiren Sönmez'in, kısmen kullanabildiği ellerinin dışında, vücudunun büyük bir bölümü felçli.

17 yıldır yatalak olmasına rağmen gazi omanın gururunu yaşayan Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada göğsünden aşağısını ve bacaklarını hissetmediğini söyledi.

Terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada yaralandığını ve 17 yıllık gazi olduğunu ifade eden Sönmez, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Görevimiz sırasında bulunduğumuz bölgede pusuya düştük. Biz tepeden inerken bize ateş açtılar ve o sırada yaralandım. Boynumdan bir kurşun alarak yaralandım. Arkadaşlarım o esnada çatışmaya devam ediyordu. Beni daha sonra helikopterle Hakkari'deki askeri hastaneye götürdüler. Daha sonra GATA'ya sevk edildim ve tedavim devam etti."

Babasının 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığının ve muharip gazi unvanını aldığını aktaran Sönmez, şunları anlattı:

"Rahmetli dedem de Kurtuluş Savaşı Gazisi. Mudanya Cephesi'nde savaşmış. Bu şekilde üç kuşak gazilik unvanına ulaştık, ne mutlu bize. Gururluyuz. Bir daha aynı durumu yaşayacak olsak da koşa koşa gideriz. Bu durumda olmak tabii ki kötü bir şey. 17 yıldır yatalağım, bunun sıkıntısını yaşıyorum fakat gazi olmak ayrı bir gurur. Hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz. Biz bu vatan için bu hale geldik. Allah'ıma şükür bunun gururunu yaşıyoruz."

- "Gazi ailesi olmanın sevincini yaşıyoruz"

Kıbrıs gazisi baba Zekeriya Sönmez de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak gazilik unvanına ulaştığını söyledi.

Askerlik döneminde muhabereci olduğunu belirten Sönmez, "20 Temmuz 1974'te harekata katıldım. Hem paraşütçü hem de telsizciydim. 'Muhaberesiz muhabere olmaz' anlayışıyla Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldık. Muharip gazi unvanı aldım." dedi.

Kendilerine böyle bir durumun nasip olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Sönmez, şunları kaydetti:

"Dededen, babadan ve oğuldan gazilik unvanı aldık ve gazi ailesi olduk, gururluyuz. Daha sonra evlendik. İsmail'i askere gönderdik. Sağlam gönderdik, gazi olarak geri geldi. Omuriliği zarar gördü ve yürüyemiyor. O zamandan beri onun yanındayız ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Üzüntü ve sevinci aynı anda yaşıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :