17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen festivalin 3'üncü gününde, base jump ve akrobasi gösterileri gerçekleştirildi

MUĞLA (AA) - Fethiye'de gerçekleştirilen 17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin 3'üncü gününde yapılan base jump (serbest düşüş) ve akrobasi gösterileri izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Babadağ'ın bin 700 metrelik pistinden uçuş hazıklıklarını tamamlayan yamaç paraşütü pilotları Cengiz Koçak, Hasan Dökmetepeoğlu ve Ferdi Toy aynı paraşütte uçuş yaptı. Pilotlar, kalkışın ardından deniz üstüne geldiklerinde Koçak ve Toy paraşütten kendilerini bırakarak serbest düşüş yaptı. Daha sonra Dökmetepeoğlu da kendisini paraşütten bırakarak Belceğiz Plajı'na iniş yaptı.

Dünyaca ünlü akrobasi pilotları, Petar Loncar, Horacio Lorenz ve Vesso Ovcharov'un gökyüzünde yaptıkları akrobasi gösterileri de izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

İnişin ardından Cengiz Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin geçen yıllara göre çok iyi olduğunu, gelecek yıllarda daha iyi olacağını söyledi. Festivalde havacılık limitlerini zorladıklarını anlatan Koçak, "Bugün burada yaptığımız şu ana kadar yapılmamış bir gösteriydi. 3 kişi uçtuk. Deniz üstüne geldiğimizde aynı anda ikimiz atladık. Daha sonra bizi uçuran tandem pilot da paraşütünden kendisini bırakarak atlayış yaptı." dedi.

Ferdi Toy da gerçekleştirdikleri atlayışı festivalde yapmanın keyif verici olduğunu ifade etti. Festivalin kendilerini daha üst seviyelere taşıdığını vurgulayan Toy, "Yeni şeyler deniyoruz. Tandem paraşütten geri sayımla iki kişi aynı anda düşmeye başladık. Daha sonra da bizi uçuran tandem pilotu paraşütünü bıraktı. O da serbest düşüş ile iniş yaptı. İnanılmaz heyecanlı ve çok keyifliydi." diye konuştu.

Festival Komite Başkanı Kadri Tuğlu da Türk pilotlarca gerçekleştirilen etkinliğin dünyada ilk kez yapıldığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :