17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Festivalde 23 ülkeden yaklaşık 400 paraşütçünün yanı sıra dünyanın en iyi akrobasi pilotları da yer aldı- Muğla Valisi Çiçek:"Babadağ, güzelliğiyle birlikte mertliği, cesareti, güveni, birliği, sevgiyi aşılayan bir dağ. Buraya geldiğimde görüyorum ki üzün

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, açılış töreniyle başladı.

Fethiye Belediyesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Babadağ'ın bin 700 metredeki pistinde gerçekleştirildi.

Festivale 23 ülkeden 400 paraşütçünün yanı sıra dünyanın en iyi akrobasi pilotları da katıldı. Festivale katılan paraşütçüler, uçuş hazırlıklarını tamamladıktan sonra törenin yapıldığı bin 700 pistinden uçuş yaptı. Paraşütçülerin gökyüzündeki görsel şovu, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Törende konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Türkiye ve dünyada Babadağ'da uçmuş olan ve uçmak isteyen herkesi selamladığını söyledi.

17'ncisi düzenlenen festivalin geleneksel hale gelmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Çiçek, "Babadağ, güzelliğiyle birlikte mertliği, cesareti, güveni, birliği, sevgiyi aşılayan bir dağ. Buraya geldiğimde görüyorum ki üzüntülü gelen sevinçli, cesaretsiz gelen cesaretlenerek ayrılıyor. Festival artık gelenekselleşmiş ve terk edilmeyecek bir etkinlik haline gelmiştir. Bunun gelenekselleşmesi farklı ülkelerden birçok sporcunun katılmasıyla mümkün olmuştur. Festivalin, Fethiye ve ilimiz için değil, Türkiye için nice nesillere güzellikler taşıyacağına inanıyorum." dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ise Babadağ ve Ölüdeniz'in dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem bir güzelliğe sahip, dünya markası olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bir zamanlar 70 sente muhtaçken, şu anda 30 milyar doların üzerinde turizm geliri olduğunu dile getiren Çalık, "Bizim görevimiz Babadağ gibi değerleri daha ileriye götürmek, daha kullanılır hale getirmek. Babadağ'da herkesin ciddi emeği var. Burası daha da gelişecek. İlçemizin, Muğlamızın, Türkiyemizin çok ciddi turizm değerleri parlamaya başladı. Parlamaya da devam edecek." diye konuştu.

- "Sporcu çocuklarımızın yetişmesi önemli"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da Fethiye'de bulunan bütün sivil toplum örgütlerinin festivale destek verdiğini söyledi.

Büyükşehir Yasası'ndan sonra, belde olan belediyelerde devam eden bütün sosyal etkinlikleri sürdürmek gayreti içerisinde olduklarını belirten Saatcı, şunları kaydetti:

"Burada bir hedefimiz var. Ölüdeniz’den birkaç çocuğumuz burada akrobasi yapıyor. Önemli olan yapılan yamaç paraşütü sporunun bu coğrafyada yaşayan insanlar tarafından benimsenmesi ve sporcu çocuklarımızın yetişmesi çok önemli. Türkiye için bu çok önemli bir olay. Sıkıntılı bir süreçten geçen ülkemize 20 ülkeden sporcunun gelmesi hem reklam, hem güvenlik göstergesi hem de bizim için bir onur."

- Vali ve Belediye Başkanı da uçtu

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Amir Çiçek ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da yamaç paraşütü yaptı.

Vali Çiçek, ilk kez yamaç paraşütü yapacağını belirterek, herkesi yamaç paraşütü yapmaya davet etti.

Daha önce festivalde uçuş yapacağı sözü verdiğini hatırlatan Saatcı da "Her şeyin ilki güzeldir. İnşallah güzel bir uçuş yapacağız." ifadelerini kullandı.

Açılış törenine, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Festival, 15 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :