17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

"Maneviyatını Koruyan Şehir İstanbul" adlı belgesel birinciliği kazandı

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde "kültürel miras ve korumacılık" temasıyla düzenlenen 17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamındaki yarışmada, ''Maneviyatını Koruyan Şehir İstanbul'' adlı belgesel birinciliği kazandı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, yarışmada, Oğuzhan Alparslan'ın yönettiği ''Maneviyatını Koruyan Şehir İstanbul'' isimli belgeselin birinci, Cemalettin İrken'in yönettiği "Anadolu'nun Gözü Gülcan Acar" isimli belgeselin ikinci ve Yalçın Yelence'nin yönettiği "Ani ve Ararat" isimli belgeselin üçüncü seçildiği bildirildi.

Amatör Film kategorisinde ise Burak Doğan'ın yönettiği "Işıklık" birinci, Celal Argın'ın yönettiği "Pervane" ikinci, Mehmet Kütükçüoğlu'nun yönettiği "Safranbolu'da Bayrak Yarışı" isimli belgesel ise üçüncü oldu.

Süha Arın, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Jüri özel ödüllerinin de verildiği törende dereceye girenlere ödülleri, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Mesut İnan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :