"17. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nda ödüller verilecek

"17. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nda ödüller verilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl 17'ncisi düzenlenen "Şefik Bursalı Resim Yarışması"nın ödül töreni ve sergi açılışı yarın gerçekleştirilecek

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen "17. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nın ödül töreni ve sergi açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çağdaş resim ustalarından Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla "Şefik Bursalı Resim Yarışması"nın bu yıl 17'ncisi düzenlendi.

Yarışmaya katılan eserlerin değerlendirildiği Seçici Kurul, dün Ankara'da toplandı.

Seçici Kurul Başkanı Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeniz Aksoy, Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Alakuş, Sanatçı Nihat Kahraman, Şefik Bursalı ailesini temsilen avukat Ünsal Piroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Temsilcisi olarak Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Vekili Nihat Değirmenci'nin yer aldığı Seçici Kurul, toplantı sonucunda "Başarı Ödülü"ne layık görülen 5, "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen 4 sanatçıyı belirledi.

Aslı Ayşe Akyüz "Başlangıç Müziği", Mehmet Babat "Agrega", Anıl İbrahim Demir "Bir Yer Bir Zaman", Sidar Bakı ile Veli Aras Yalçınkaya ise isimsiz eserleriyle Başarı Ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada Jüri Özel Ödülü'nü de Nükhet Atar, Yılmaz Çavuş, Hatice Türkmen ve Reyhan Ulukan aldı.

Toplam 755 sanatçının katıldığı ve 94 sanatçının eserinin sergileneceği "17. Şefik Bursalı Resim Yarışması" sergisi açılışı ve ödül töreni, Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi sergi salonunda yarın saat 17.00'de yapılacak.

Sergi, 9 Haziran'a kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :